Skip to content

Arv till KVBS ungdom

18 april 2011

Katrineholm bandy, KVBS, har genom testamente erhållit 2,0 miljoner kronor, att användas långsiktigt för att gynna den sammanslagna föreningens ungdomsverksamhet.

På bilden : Bandyngdomarna från vänster, Joel Rydergren 10 år, Oscar Jepsen 11 år, Matilda Plahn 12 år tillsammans med Owe Svenson och Lena Jepsen från KVBS styrelse

 

Gunnar Sellberg född 1924 skrev i oktober 2010 sitt testamente. Han var en sann bandyvän, ständig medlem i tidigare KSK och han blev 86 år gammal. Gunnar drev mellan 1950-1972 Café Japan på Kungsgatan i Katrineholm. Konditorn Gunnar arbetade även som kock och fastighetsskötare på ett sjukhem i Stockholm. På äldre dar tillbringade han allt mer tid i sitt hus på Djulögatan i Katrineholm, men var skriven på Folkungagatan i Stockholm.
 
- Det arv som vi nu förfogar över ska naturligtvis gynna våra bandyungdomar i framtiden, säger KVBS ordförande Owe Svensson. Kanske att detta kan bli en första byggsten till en framtida bandyhall som verkligen skulle kunna gynna våra duktiga ungdomar. Arvet kom som en stor överraskning och det minsta vi kan göra som tack är att instifta ett årligt ungdomspris i Gunnars namn.