Skip to content

Förlust i premiären i Div 2

19 november 2011

Seriepremiär mot Kungälv borta på Skarpe Nord. Vi går ut heltaggade till matchen men vad händer första kvarten, vi ligger under med 0-3 efter några enkla misstag. Därefter får vi jaga resten av matchen för att försöka komma ikapp. Isen var inte den bästa då termometern visade på +10grader, passningsspelet och bollbehandlingen blev svår att bemästra och det blev mycket lyrbandy. Vi kämpar trots underläget och försöker jobba oss in i matchen, men turen är inte riktigt på vår sida. Jacob är igenom i ett friläge men bollen smiter strax utanför och i anfallet efter gör Kungälv 0-4 istället. Rasmus reducerar till 1-4 efter 30 minuter och sedan har Jesper ett skott i stolpen, men innan pausen forcerar Jacob in 2-4 och vi är med i matchen igen. I mitten av den andra halvleken utökar hemmalaget till 2-5, men vi fortsätter trots underläget att kämpa på och Olle har ett skott i stolpen. Hoppet tänds med 20 minuter kvar då Robin drar dit ett frislag i vänsterläge. Sedan flyttar vi upp styrkorna för att komma ifatt, men då kontrar Kungälv och Henke tvingas fälla en Kungälvsspelare med straff som påföljd och på den fastställs slutresultatet till 3-6. Sammanfattningsvis så är det första kvarten som förstör matchen för oss, därefter tycker jag att vi är det bättre laget. Alla ska ha beröm för att vi inte viker ner oss utan kämpar på i 90 minuter med den start vi får och dom svåra förhållandena som var med isen. Men vi kommer igen, nu är vi revanschsugna till nästa helg då vi ska till Vänersborg. Nu är i alla fall den längsta bortaresan gjord :)