Skip to content

Skadorna mot Tellus inte allvarliga

16 september 2013

Katrineholm Bandy drabbades i lördags av två oroväckande skador, men nu tyder det mesta på att de inte är så allvarliga.

Katrineholm Bandy spelade i lördags 1-1 mot IK Tellus i Relitahallen i Uppsala. Eftererspelet kom dock inte att handla om resultatet utan om de, till synes, tunga skador som drabbade vårt röd-blå lag. Nisse Wikström tvingades till sjukhus efter en tackling mot knäet, och Linus Doktare fick besöka samma plats på grund av en axelskada.

- De har åkt till sjukhuset med båda två och den andra bussen skulle plocka upp dem. Så jag vet inte hur allvarligt det är med någon av dem, sade tränare Lars-Erik Lindgren till Katrineholms-Kuriren efter matchen.

 

Under måndagen pekar dock mycket på att skadorna inte alls är så allvarliga som det först verkade. Nyförvärvet Wikström ska ha ådragit sig ett uttänjt ledband och beräknas vara borta från spel i ett par veckor. Linus Doktares axelskada ska inte ha varit värre än att axeln hoppat ur led, och även han blir därför bara borta en kortare tid.

Skadorna påverkade dock lagets chanser i matchen mot Tellus. Endast en avbytare fanns kvar efter skadorna och spelarna hade svårt att orka hela matchen.

- Vi kan vara glada att vi fick oavgjort för vi orkade inte riktigt i andra halvlek. Samtidigt så störde Tellus-spelarna oss väldigt högt upp i banan och vi fick aldrig igång något organiserat spel. Men det får vi ta med oss härifrån som en lärdom, hur vi ska bemöta ett lag som spelar och stör oss på det sättet, sade "Larsa" till Kuriren efter matchen.