Skip to content

Katrineholm fortsatt obesegrat

24 september 2013

Katrineholm Bandy spelade under tisdagen sin fjärde träningsmatch för säsongen. För motståndet idag stod ärkerivalen Örebro SK. Efter 90 spelade minuter stod Katrineholm åter som segrare, med 6-5(4-5).

Katrineholm har inlett försäsongen på bästa tänkbara sätt då de har vunnit över både Borlänge och Tillberga samt spelat oavgjort mot Tellus. Under tisdagen var det återigen dags för match och det var Örebro SK som stod för motståndet. Ett Örebro som gjorde sin första träningsmatch för säsongen.

 

Matchen var från början till slut väldigt tät och det bjöds inte på speciellt många målchanser för något av lagen. Hemmalaget Örebro SK kopplar ett tidigt grepp om matchen då man går fram till en 2-0 ledning, redan efter sex spelade minuter. Men Katrineholm vaknar till liv och kan reducera till 2-1 genom Jacob Hollstein, och några minuter efter det så kan Jesper Ekström sätta 2-2 målet. Laget följs sedan åt målmässigt innan domaren blåser av för halvtidsvila med ställningen 4-5 till Katrineholm.

 

I andra halvlek blir det endast två mål, ett för vardera lag. Det första gör Niklas Eriksson fram till 4-6, men Örebro får återigen kontakt i matchen när den ständigt farliga Lars Buskqvist gör Örebros mål fram till 5-6 i den 88:e matchminuten. Men Örebro kommer inte närmare i matchen, utan det slutar med en ny seger för Katrineholm.

Noterbart från matchen var att Nils Wikström gjorde comeback efter sin knäskada och såg bra ut. Viktor Nilsson gjorde återigen en bra match och fick också plus av tränaren Andreas Staaf efter matchens slut.

Lyssna på intervjun med Andreas Staaf efter matchen!

DSC_0852

Jesper Ekström efter segern över Örebro