Skip to content

En motståndare vi har goda minnen av

18 oktober 2013

Med endast två veckor kvar till seriepremiären hemma mot Haparanda är det i morgon, lördag, dags för Katrineholm Bandy att möta ett lag som många spelare och supportrar har ett speciellt trevligt minne av.

Trots att isen numera ligger blank nere på Backavallen så åker Katrineholm Bandy i morgon, lördag, till Örebro för att spela träningsmatch mot Lidköpings AIK. LAIK, som har huserat i Allsvenskan Södra i flertalet år, kanske de flesta av er känner igen från kvalet till Elitserien 2009. Sista matchen hemma på Backavallen och poäng var nödvändigt för uppflyttning. Snön vräkte ner och matchen var tvungen att spelas 3x30. Gästande LAIK kopplade ett stabilt grepp om matchen, men våra grabbar gav aldrig upp. När matchen väl var slut så stod det 4-4 på tavlan och resten är, som man säger, historia.

I morgon är det så dags för LAIK att försöka ta revansch för detta snöpliga nederlag. Men för att de ska lyckas, så ska de ta sig förbi följande elva startande Katrineholmsspelare:

                               Niklas Eriksson  Magnus Stenberg
       
                                  Rasmus Plan  Johan Jansson 

                                            Jesper Ekström 

     Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Markus Hast  Johan Sandh Nils Wikström

                                            Henrik Karlsson

Avbytare: Anton Lloyd, Viktor Nilsson, Artöm Nikishov, Mårten Andersson.

Katrineholm Bandys assisterande tränare, Andreas Staaf, säger så här inför matchen:


- Vi ska försöka spetsa till oss i defensiven, vara lite mer noggranna i offensiven och ta bort lite slarv som vi har haft dom senaste matcherna.