Skip to content

Stark vändning gav seger på Zinken

10 november 2013

Katrineholm Bandy tog idag säsongens första seger då IK Tellus besegrades med 4-3 på Zinkensdamms IP.

Efter 5-5 i premiären mot Haparanda/Tornio var det idag dags för säsongens andra match för Katrineholm Bandy, som för dagen saknade både lagkapten Johan Jansson (barnafödande) och liberon Markus Hast (sjukdom), IK Tellus stod för motståndet på Zinkensdamm, som äntligen har förärats med is, och det blev fasta situationer som tillslut fällde avgörandet.

Precis som i öppningsmatchen förra helgen så var det motståndarna som inledde matchen starkast. Niklas "Messi" Eriksson kunde visserligen sätta 0-1 på straff redan efter fyra minuters spel, men Tellus var det klart spelförande laget i den första halvleken och gästerna hade svårt att få ordning på passningsspelet på den ojämna isen. När domare Thomas Behlander blåste för paus hade hemmalaget vänt underläget till en 2-1-ledning, som i ärlighetens namn kunde varit större.

- Det är lätt att skylla på isen, men samtidigt ligger det hos spelarna också. Vi måste snäppa upp oss passningsmässigt. Det är där det brister tycker jag, säger assisterande tränaren, Andreas Staaf.

I den andra halvleken hade isen blivit ännu lite sämre, men trots det lyckades Katrineholm få fart på passningsspelet och få ett bättre grepp om motståndarna. Det blev tillslut hörnskyttet som kom att avgöra matchen. Fem minuter in i halvleken kunde Nils Wikström kvittera till 2-2 på en högerhörna. Och efter att Tellus återigen tagit ledningen, detta genom ett mycket vackert skott utifrån, så kunde Niklas "Messi" Eriksson dunka dit både sitt andra och tredje för dagen på två vänsterhörnor. Det gav oss slutresultatet 3-4 och säsongens första seger för Katrineholm Bandy var ett faktum.

- Skyttet lossnade rejält idag. Det var roligt att hörnorna fungerade på match och inte bara på träning, säger dagens tremålsskytt och fortsätter:


- Det blir aldrig något skönspel när man möter Tellus. De kliver alltid upp väldigt hårt och försöker förstöra spelet, så det blir mer krig än spel där ute. Vi vet dock att vi är starka och att vi orkar kämpa hela matcherna. Det är nog det som gör att vi vänder och vinner.

Utöver segern var det även glädjande att se att Linus Doktare var tillbaka på isen efter sin axelskada.

- Det var skönt att vara tillbaka. Axeln känns riktigt bra nu och jag är fit for fight igen. Det blev mycket långbollar idag, på grund av isen, så jag fick stå där uppe och kriga ner bollarna till de andra, men det kändes bra.

Inget mål idag för din del. Kommer säsongens första hemma mot IFK Rättvik på fredag?

- Vi får hoppas på det!