Skip to content

Islossning för Nikishov

28 november 2013

Efter att ha inlett säsongen med att pendla mellan A-laget och Utvecklingslaget så visade igår Artöm Nikishov att han vill ta en fast plats i A-truppen.

Igår var det dags för Katrineholm Bandy att avsluta den tuffa perioden med fem matcher på 13 dagar. Detta gjordes på Tunets IP i Borlänge, mot Borlänge. Inför matchen noterades att Jesper Ekström inte fanns med i truppen, och frågan var då hur hans ersättare på defensivt mittfält, Artöm Nikishov, skulle klara uppgiften. Svaret blev tillslut tydligt.

I den 22:a minuten, fyra minuter efter att hemmalaget tagit ledningen, så presenterade sig 19-åringen, som för dagen bar tröja nummer elva, med ett mycket vackert skott och matchen var kvitterad. Drygt tio minuter senare fick han chansen igen. Den här gången kom skottet från höger, men satt minst lika bra. Målet innebar 2-2 på tavlan.

- Det första kommer efter en brytning av deras uppspel, och sen sköt jag ett långskott som gick dit. Det andra målet, då lyfter vi och Linus Doktare tar ner bollen och lägger den åt sidan till mig. Det var också ett långskott, berättar en glad målskytt efter matchen.

Är skottet en av dina starka sidor som bandyspelare?

- Haha, nej det kan jag verkligen inte säga. Men jag har haft många skott de senaste matcherna som har varit på mål, så det kändes som att det skulle lossna någon gång.

Matchen i stort då? Ja, efter en stark inledning av hemmalaget så gled Katrineholm ifrån mer och mer, och trots ett enormt övertag i hörnstatistiken så lyckades dalmasarna inte göra mål på chanserna. Efter tre mål av "Messi" och ett var av Linus Doktare, Rasmus Plan, Magnus Stenberg och Mårten Andersson kunde tillslut matchen vinnas med 5-9.

Mot slutet av matchen utsåg några trevliga Borlänge-människor bredvid mig på pressläktaren matchens spelare, och ja, det blev Artöm Nikishov.

Lyssna på hela intervjun med Artöm Nikishov här!