Skip to content

Klassiskt möte på Tingvalla

13 december 2013

På lördag gästar Katrineholm Bandy klassiska Tingvalla för att möta IF Boltic.

Med hela nio SM-guld på meritlistan är IF Boltic en av Sveriges mest framgångsrika bandyklubbar genom tiderna och på lördag tar de emot vårt Katrineholm Bandy hemma på anrika Tingvalla Isstadion. En arena och ett möte som lockar fram mycket minnen.

-  Jag har bara goda minnen av härlig bandy på Tingvalla, "Sola i Karlstad" och allt det där. Det är en fin bandyarena och en stor bandybana, säger tränare Lars-Erik "Larsa" Lindgren inför matchen.

Hur påverkar den stora banan spelet?

- Ibland när det är stora ytor så kan man frestas att åka mycket själv. Vi får inte falla i den fällan utan se till att släppa bollen till varandra och få igång spelet ordentligt. 

En som har mött Boltic flera gånger är vår lagkapten, Johan Jansson, som hade Karlstadslaget i samma serie i fjol då han spelade i Finspång.

- Jag har spelat på Tingvalla många gånger och det jag kommer ihåg är att det är stort och att det oftast brukar vara ganska bra bandy. Det vill jag minnas att det var med Finspång förra året också, säger han.

Laget till lördagens bortamöte med IF Boltic: 

                                 Mårten Andersson  Magnus Stenberg 

                                      Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                                Jesper Ekström 

                  Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                                  Markus Hast 

                                                Henrik Karlsson 

Avbytare: Anton Lloyd (mv), Viktor Nilsson, Linus Doktare, Oskar Lundgren.

Glöm inte bort att följa oss på Youtube! Där hittar du bland annat hela intervjuerna med "Larsa" och Johan inför matchen!