Skip to content

Lundgren: "Vi nöter ner dem"

14 december 2013

Katrineholm Bandy tog under lördagen en stabil 6-3-seger mot Boltic på ett regnigt och folktomt Tingvalla Isstadion i Karlstad.

Klassikermötet mellan IF Boltic och Katrineholm Bandy var ingenting som intresserade karlstadsborna. Endast 94 tappra själar hade letat sig till ett regnigt Tingvalla Isstadion under lördagseftermiddagen för att bevittna matchen, och majoriteten av dessa tvingades gå hem besvikna.

Hemmalaget inledde matchen bäst och efter elva minuters spel kunde de även ta ledningen med 1-0 genom Niclas Andersson. Katrineholm jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och efter knappa halvtimmens spel så lossnade det ordentligt. Nils Wikström kvitterade genom ett mycket vackert solomål, och nio minuter senare kunde Jesper Ekström ge gästerna ledningen. När domare Jacob Liljegren blåste för paus hade den ledningen blivit hela 1-4.

I början av den andra halvleken trummade Katrineholm vidare och drygt tio minuter in i halvleken visade tavlan 1-6. Tempot i matchen sjönk sakta men säkert och det går lätt att säga att det inte bjöds på någon vidare underhållning. Trots att Boltic reducerade både en och två gånger så var det aldrig något tvivel om att Katrineholm hade kontroll på händelserna och vann tillslut rättvist med 3-6. Priset som matchens lirare hos gästerna fick unge Oskar Lundgren, detta i sin blott andra match för säsongen.

- Det kändes riktigt bra. Jag har ju inte varit med på ett par matcher nu men fick chansen idag och jag tycker att jag sliter hårt därute. Jag är väl inte direkt spelaren som går in i situationerna och krigar varje gång, men när jag får en boll på yta då går det snabbt. Jag fick ett par sådana bollar idag och hade ett par farliga avslut, men tyvärr gick de inte in. Jag gjorde jobbet defensivt i alla fall. Det är jag nöjd med, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att hela laget gör en stabil insats. Vi gör få misstag och bara nöter ner dem. I början av matchen var det lite segt, vi satt kanske kvar lite på bussen, men ju längre matchen gick så tog vi över mer och mer.

Vad måste du göra nu för att etablera dig och ta en ordinarie tröja i A-laget?

- Jag måste göra mål. Det är mitt jobb därute, så enkelt är det. Det var väl det jag misslyckades med idag, men annars tycker jag att jag gjorde en bra fight. Så hänger jag dit en boll till, då är jag med.

Katrineholm Bandys målskyttar i matchen: Rasmus Plan (2), Jesper Ekström, Nils Wikström, Johan Jansson och Olof Remröd.