Skip to content

Storseger i annandagsderbyt

26 december 2013

Katrineholm Bandy vann annandagsderbyt borta mot Örebro med hela 5-0.

Hundratalet katrineholmare hade letat sig till Behrn Arena idag för att bevittna klassikermötet, tillika annandagsderbyt, mellan Örebro SK och Katrineholm Bandy, och visst fick de åka hem med ett leende på läpparna.

Den första halvleken var tight och jämn och det märktes att det var två lag som inte ville bjuda på några chanser. Trots det så fick gästerna en flygande start på matchen då Nils WIkström kunde sätta ledningsmålet redan efter två minuters spel. Det blev också halvlekens enda mål, trots att båda lagen drog på sig en hel del utvisningar.

- Det är lite svajigt i första halvlek. Vi har ett par målchanser, men det har även dem. Det kanske hade speglat matchen mer om det var oavgjort i paus, säger Katrineholms assisterande tränare Andreas Staaf.

Den andra halvleken bjöd på Mårten Andersson-show. Anfallaren såg till att utnyttja målchanserna och satte själv både 0-2, 0-3 och 0-4 innan Niklas "Messi" Eriksson avslutade målskyttet från straffpunkten och fastställde slutresultatet 0-5.

- Det känns riktigt skönt. En sådan här match är alltid någonting extra. Det är mycket folk på läktaren och det kändes som att halva Katrineholm var på plats. Det var riktigt skön att få sätta dit Örebro med klara 5-0, säger tremålsskytten och fortsätter:

- Jag är framförallt nöjd defensivt faktiskt. Målen som jag gör framåt, då är jag egentligen bara på rätt ställe och trycker dit dem. Vi tar den här segern som ett lag. Defensivt släpper vi inte till några chanser, och när de väl skapar något så tar ju Lloyden (Anton, målvakt reds. anm.) hand om bollen. Så det är ju lugnt, konstaterar han leende.

Nu väntar ett par lugna mellandagar för laget, men redan på nyårsafton är det dags för derby igen. Då gästar Örebro Backavallen och Mårten tror att publiken kommer att få se en liknande match då.

- Jag tror att det kommer att se ganska snarlikt ut. Jämnt långt in i matchen och sedan beror det på vilket lag som står upp bäst. Vi får hoppas att det blir vi även då, avslutar Andersson.