Skip to content

Spöket "Gurra" återvände

18 januari 2014

Katrineholm Bandy förlorade lördagens bortamöte med Gustavsberg med 7-4.

Ledordet inför lördagens bortamöte med Gustavsberg var revansch efter 10-3-förlusten förra säsongen, men Ekvallen verkar inte vara en arena som Katrineholm Bandy trivs på. Dagens möte slutade nämligen med ännu en förlust, den här gången med 7-4.

Hemmalaget inledde matchen starkast och redan i den tredje minuten kunde Niklas Norevik sätta 1-0 på en hörnvariant. Det dröjde dryga tio minuter innan gästerna kom in i matchen, och när kvitteringen kom var även det på hörna. Minuterna senare satte "Messi" 1-2 och då var Katrineholm det klart bästa laget på banan.

Det kom dock att ändras i och med en tveksamt dömd straff till "Gurra" i den 28:e minnuten. 2-2 satte samme Norevik på straffen och innan paus kunde Katrineholmsbekantingen Peter Winbäck ge hemmalaget ledningen.

- Precis i början av matchen är de hetare än vad vi är, men vi kommer tillbaka efter 2-1-målet. Då är vi bättre än dem och kanske borde ha satt någon boll till, säger lagkapten Johan Jansson.

I den andra halvleken fick Katrineholm inte speciellt bra ordning på spelet och "Gurra" kunde göra tre raka mål. När resuceringen väl kom så återstod det mindre än tio minuter av matchen och det blev aldrig riktigt spännande på slutet. Trots resultatet så ska målvakten Anton Lloyd ha beröm för ett flertal riktigt kvalificerade räddningar i matchen, och nämnas bör även att gästerna hade hela tre skott i målramen.

- Totalt sett så är de hetare än vad vi är. Vi slår bort alldeles för mycket passningar och sätter inte de chanser vi får. Gustavsberg spelar efter sina resurser. Det går sakta, men de försöker åtminstone att vårda bollen. Tyvärr så faller vi in i deras tempo, säger Jansson.

Hur påverkar en sådan här insats framtida matcher?

- Det känns som att det blir en rejäl väckarklocka det här. Det är under de kommande matcherna hela säsongen ska avgöras och det gäller att vi kommer upp ett par snäpp. Både i koncentration, delaktighet och hårt arbete.