Skip to content

Förlust och tung skada i seriefinalen

1 februari 2014

Seriefinalen i ABB Arena gick inte som Katrineholm Bandy hoppats. Hemmalaget Tillberga vann tillslut med klara 5-1.

Drygt 500 åskådare hade letat sig till ABB Arena i Västerås under lördagen för att se seriefinalen i Allsvenskan Norra mellan hemmalaget Tillberga och gästande Katrineholm Bandy. Förväntningarna på en tajt och jämn match uppfylldes, men tyvärr för gästernas del så var det hemmalaget som tog tillvara på sina chanser, vilket syntes tydligt på resultattavlan då det stod hela 4-0 i paus.

- Vi gör en dålig första halvlek där vi inte får till det. Vi är inte konsekventa och beslutsamma i det vi ska göra. Vi tappar boll lite väl mycket mot vad vi ska göra. Man kanske kan göra det någon gång, men vi gör det nästan konsekvent i första, och då straffar det sig, säger assisterande tränaren Anderas Staaf.

I den andra halvleken fick Katrineholm bättre ordning på spelet, men målet uteblev fortsatt. Först i den 67:e minuten kunde backen Patrik Nordh reducera till 5-1 med sitt första mål för säsongen, men närmare än så kom aldrig bortalaget.

- De får kontroll på matchen tack vare att vi inte riktigt får den där kontakten. Vi får inte riktigt betalt för det jobb vi gör i andra halvlek tycker jag. Vi har lite fler hörnor och sådana saker och det får vi tack vare att vi gör ett bättre jobb i andra än vad vi gör i första, säger Staaf.

Målskytten Patrik Nordh var märkbart besviken efter matchen, och verkade inte kunna glädjas speciellt mycket åt sitt första mål för säsongen.

- Det känns förjävligt såklart. Vi kommer inte till rätta i första halvlek, men de är ju duktiga också och straffar oss när vi inte utnyttjar våra chanser. Vi gick in med inställningen att vi kan slå dem om vi spelar vårt eget spel, men sett över hela matchen så är de bättre än vi, säger han och fortsätter:

- Det är klart att det var kul att göra mål på ett sett men det spelar ingen roll egentligen. Tillberga verkade tro att spelet var avblåst och jag sköt, bollen gick in och det blev godkänt.

Matchens stora snackis var annars den smäll som Katrineholms lagkapten Johan Jansson fick i den första halvleken. Smällen resulterade inte i någon utvisning, men Jansson tvingades avbryta matchen med ett brutet näsben. Det är ännu oklart hur länge han kommer att bli borta från spel.

- Jag har en bild på näthinnan från pågående VM där det är en axel eller armbåge som träffar i ansiktet och det blir rött kort, så jag kan väl tycka att det borde vara det i den här situationen med om man ska se till regelboken. Från där jag står så ser det ut som att det är en armbåge som kommer upp i ansiktet, och då borde det inte vara så mycket att orda om, säger Andreas Staaf och fortsätter:

- Näsbenet ser ut som att det är av. Han får åka upp och röntga och sedan får vi se vad det blir för konsekvenser av det.