Skip to content

Trots förlust - Teamet trea i serien

24 februari 2014

Katrineholm Bandys utvecklingslag, "Teamet", avslutade idag en mycket framgångsrik säsong i division 1. Som nykomlingar lyckades laget tillslut säkra en tredjeplats.

Efter att ha spelat i division 2 i flertalet år tog "Teamet" klivet upp i ettan inför den här säsongen. Målsättningen var att fungera som en bra plattform för spelare mellan juniorlag och A-lag, men även att se till att fixa ett nytt kontrakt i division 1 mellersta.

Det nya kontraktet säkrades i praktiken relativt tidigt på säsongen, men laget har trummat på och när det nu är läge att summera så blev det tillslut em mycket imponerande tredjeplats. Detta trots 3-6-förlust i den avslutande hemmamatchen mot Finspång på söndagen.

- Vi är otroligt nöjda med säsongen. Vi satte ju upp som mål inför säsongen att vi skulle undvika att bli nedflyttade från den här serien, och nu slutar vi på en tredjeplats, så vi är förstås jättenöjda, säger lagledare Lennart Hollstein och fortsätter:

- Det stora problemet vi har haft är ju att vi inte har haft samma lag i en enda match, utan det är olika spelare varje gång och då är det väldigt svårt att få kontinuitet. Därför tycker jag att våra tränare "Rogga" (Roger Staaf), Ove (Jonsson) och Patrik (Nilsson) har gjort ett jättebra jobb, med tanke på förutsättningarna.

Måste det inte finnas väldigt tydliga grunder i spelet om man ska klara av att byta så mycket spelare från match till match?

- Vi har ju många juniorer i laget som är bra skolade genom P18 och J20 där de då hade både Patrik och "Rogga" som tränare. Så det är mycket den grunden som vi byggt vidare på.

Kan du peka på någon eller några specifika anledningar till att det gått så bra som det gjort i år?

- Vi har ju ett väldigt ungt lag. De flesta matcherna har vi haft mellan sju och åtta juniorer med, och de tycker jag har klivit fram otroligt bra i år. Sedan har vi ju några rutinerade killar som gör att vi har en bra mix i laget, plus att vi fått ner duktiga spelare från A-laget som inte fått speltid där.

Hur tycker du att hela upplägget med att fungera som ett utvecklingslag har fungerat?

- Jag tycker att det har fungerat bra. De som inte har blivit uttagna i A-laget har ju spelat med oss till 99%, och det måste ju ha varit viktigt för dem också, att få matchträning i division 1.

Avslutningsvis: Eftersom att det inte kan vara en ambition att klättra i seriesystemet. På vilka sätt kan utvecklingslaget fortsätta att utvecklas?

- Det är ju spelare som ska utvecklas, som kommer från pojk- och juniorspel. Det här kan vara ett bra mellansteg att spela i utvecklingslaget, mot att kastas direkt in i A-laget. Några av spelarna har fått vara med och träna med A-laget under säsongen, så jag hoppas att det ska kunna fungera som en sporre. Det är så vi ser det.