Skip to content

Kvaldags - Ljusdal besöker Vallen

25 februari 2014

Efter en lång och rolig säsong i Allsvenskan Norra är det nu dags att kliva upp en nivå. Det är dags för kval till Elitserien för Katrineholm Bandy.

16 segrar, två oavgjorda och fyra förluster. Det blev resultatet för Katrineholm Bandy i Allsvenskan Norra i år, vilket räckte till en plats i Elitseriekvalet som drar igång på onsdag kväll. Ljusdals BK gästar då Backavallen, vilket är ett av två Elitserielag som vi kommer att ställas mot under de två kommande veckorna.

Ljusdal slutade sist i Elitserien i år och tog blott tre segrar på hela säsongen. Laget hade hela -101 i målskillnad och deras bäste målskytt framåt har varit den tidigare Katrineholmsspelaren Tobias Björklund med sina 20 mål på 26 matcher. Senast Katrineholm och Ljusdal möttes var i Allsvenskan under säsongen 2011/12 och då vann LBK hemmamatchen med 4-2 och mötet på Backavallen med 8-4. Samma säsong tog de sig upp i Elitserien. Katrineholmstränaren Andreas Staaf vill dock inte fokusera för mycket på onsdagens motstånd.

- Vi har ju nött på vissa saker under hela säsongen och nu ska det bli kul att få testa det mot riktigt bra motstånd. Vi ska inte fokusera så mycket på dem överhuvudtaget, utan vi har sagt att vi ska gå ut och fokusera på vårt spel och ge dem en rejäl jävla match, säger han och fortsätter:

- Vi har gjort två bra matcher nu på slutet, så nu är det bara att trumma på. Det som vi gjorde dåligt mot Tellus gjorde vi bra mot Haparanda. Vi spelade verkligen ut i offensiven och gjorde mycket fina mål, så det handlar om en kombination av de båda matcherna. Defensiven som vi hade mot Tellus och offensiven mot Haparanda, då kommer det att räcka långt.

En annan sak som tas med från mötet med Haparanda i lördags är truppen. Det blir exakt samma lag som 14-4-besegrade "Happis" som kommer att ställas mot Ljusdal i kvalmatchen.

Laget mot Ljusdal:

                                             Mårten Andersson

                                               Niklas Eriksson

                                    Johan Jansson  Rasmus Plan

                                               Jesper Ekström

                Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström

                                              Kristoffer Konttori

                                                  Anton Lloyd

Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Patrik Nordh, Linus Doktare, Oskar Lundgren.