Skip to content

"Vi måste ut och släppa på det"

28 februari 2014

Det är ingen rast och ingen ro i kvalet till Elitserien. Efter onsdagens hemmaförlust mot Ljusdal är det i kväll dags för bortamatch mot Gais.

Elitseriekvalet är igång och efter 30 mycket starka minuter i onsdagens hemmamöte med Ljusdal hoppas ni Katrineholm Bandy kunna göra fler sådana i fredagens bortamöte med Gais. Ett Gais som är kraftigt favorittippat inför kvalspelet.

- Det kommer att vara ett jättebra lag vi möter, men vi måste ut och släppa på det och spela som vi har gjort under hela säsongen. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger lagkapten Johan Jansson och fortsätter:

- Första halvtimman mot Ljusdal, det är det spelet vi ska ta med oss. Vi måste tro på det vi gör. Det är sex jätteroliga matcher och att möta Gais som slutade elva i Elitserien kommer ju innebära ännu tuffare motstånd.

Senaste Katrineholm och Gais möttes var faktiskt även det i Elitseriekval, men då 2009. Lagen möttes, precis som nu, i den andra omgången och Katrineholm vann med hela 7-2 hemma på Backavallen. Bortamötet en vecka senare vann man även det, men med 5-3. Segrarna gav tillslut Katrineholm en plats i Elitserien kommande säsong.

Till kvällens möte på Arena Heden gör gästerna två ändringar i laget jämfört med matchen mot Ljusdal. Det är Magnus Stenberg och Artöm Nikishov som kommer in i truppen, medan Olof Remröd, som är bortrest i arbetet, och Oskar Lundgren går åt motsatt håll.

Laget mot Gais:

                                                  Mårten Andersson 

                                                    Niklas Eriksson 

                                          Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                                    Jesper Ekström 

                   Viktor Nilsson  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                                   Kristoffer Konttori 

                                                       Anton Lloyd 

Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Patrik Nordh, Artöm NIkishov, Linus Doktare, Magnus Stenberg.