Skip to content

Flera förändringar när serien vänder

4 mars 2014

Efter tre spelade matcher i Elitseriekvalet är det nu dags för serien att vända. Detta då Katrineholm Bandy gästar Gripen Trollhättan på onsdag kväll.

Tre matcher har spelats i Elitseriekvalet hittills och Katrineholm Bandy har ännu inte lyckats plocka hem några poäng. Dock återstår halva kvalet och i morgon, onsdag, vänder serien i och med bortamötet med Gripen Trollhättan BK.

- Vi måste sätta mer tryck på dem. Specieltt så att de inte kan kliva upp på oss och sno bollar på vår planhalva, och det gör vi med ett bra passningsspel och bra fart på skridskorna. Vi måste få tryck på dem i sidled så att de blir stillastående och att vi sedan kan spela oss igenom. Då kan vi verkligen hota, sade Rasmus Plan efter 8-2-förlusten mot Gripen i söndags.

Till matchen väljer lagledningen att göra flera förändringar i truppen, bland annat på grund av att liberon Markus Hast gör comeback efter knappt två veckors frånvaro. I hans frånvaro har dock Kristoffer Konttori imponerat på positionen, vilket ger tränarna ett delikat problem inför matchen i Slättbergshallen.

- Trots att insatserna i de två senaste matcherna inte varit speciellt bra så har vi sett bra prestationer från vissa spelare, och då är det kanske framförallt "Kotten" jag syftar på. Vi vill ha kvar honom i laget så därför får han kliva in som back nu när Hast är tillbaka och sedan tar Fredrik Öjdahl klivet upp som avbytare på defensivt mittfält. Förhoppningen är att det även ska ge Fredrik en liten nytändning, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

Andra förändringar i laget inför onsdagens drabbning är att Rasmus Plan och Nils Wikström byter position då Plan går ner som högerhalv och "Nisse" går upp på offensivt mittfält. Dessutom får A-laget stifta bekantskap med en ny reservmålvakt i Teamets Joakim Mårtensson under resten av kvalet då Henrik Karlsson är bortrest.

Laget mot Gripen Trollhättan BK: 

                                                 Mårten Andersson 

                                                   Nikas Eriksson 

                                        Johan Jansson  Nils Wikström 

                                                  Jesper Ekström 

               Olof Remröd  Kristoffer Konttori  Daniel Bodeström  Rasmus Plan 

                                                    Markus Hast 

                                                    Anton Lloyd 

Avbytare: Joakim Mårtensson (mv), Fredrik Öjdahl, Artöm Nikishov, Linus Doktare, Oskar Lundgren.