Skip to content

Bättre spel - men ny förlust

6 mars 2014

Efter söndagens svaga insats hemma mot Gripen var det revansch som gällde på onsdagskvällen för Katrineholm Bandy, men trots klart bättre spel blev motståndet ännu en gång för svårt.

Det var ett gäng mycket missnöjda Katrineholmsspelare efter söndagens hemmaförlust mot Gripen Trollhättan, och därför även ett gäng revanschsugna sådana inför kvällens returmöte i Slättbergshallen. Men trots en klart bättre insats så slutade det tyvärr med ännu en förlust.

Det var dock gästerna som inledde matchen bäst och efter drygt sex minuters spel blåste domare Anders Kristiansson för straff till Katrineholm. En straff som Mårten Andersson kyligt kunde sätta till 1-0. Gripen jobbade sig dock in i matchen och precis som i söndagens match så var det hörnskyttet som gav utdelning. 1-1 satte lagkaptenen Marcus Hillukalla på hörna i den 13:e minuten och sex minuter senare gav Robin Karlsson hemmalaget ledningen med 2-1. En ledning som hade kunnat komma tidigare, men Anton Lloyd räddade straffen som Johan Grahn slog.

Det sista rasslet i nätet bakom Gripenmålvakten David Erkenborn kom efter 30 minuters spel då Mårten Andersson satte sitt och lagets andra för kvällen fram till 2-2. Ett resultat som stod sig fram till halvtid, men sedan var det roliga över för gästerna. Gripen gled sakta men säkert ifrån i den andra halvleken och vann tillslut matchen bekvämt med 7-2.

- Jag tycker det var stor skillnad idag jämfört med i söndags. Vi skärper oss ordentligt och det känns mycket positivare efter den här matchen, säger lagkapten Johan Jansson efter matchen.

Vad är det som gör att det trots allt blir förlust tillslut?

-
  Vi hade 2-2 i halvtid där och det kändes riktigt bra, men sedan får vi en inte alls så rolig start på andra halvlek. Sedan rullar halvleken på och de kan hålla i bollen och gå fram lite när de känner för det, men jag tycker ändå vi gör det mycket bättre än i söndags.

Är det något specifikt som du tycker att ni ska ta med er till matchen mot Gais på fredag?

-
  Ja, jag tycker inställningen och uppträdandet överhuvudtaget, att vi under långa stunder får bra koll på dem defensivt. Sedan skapar vi ju faktiskt några chanser framåt idag också, fler än sist, så det får vi ta med oss.