Skip to content

Sensationell avslutning på kvalet

9 mars 2014

Ett elitkval ska vara dramatiskt, och det är sannerligen det minsta man kan säga om dagens sista omgång.

Efter fem raka förluster i elitkvalet hade Katrineholm Bandy idag siktet inställt på att avsluta snyggt. På andra sidan stod dock ett Ljusdal som jagade nytt kontrakt i Elitserien, och uppgörelsen blev minst sagt dramatiskt.

Det var en snudd på vattensjuk plan på Idrottsparken i Ljusdal och isen var långt ifrån bra. Trots det så försökte hemmalaget gång på gång spela sig igenom Katrineholmsförsvaret, utan framgång. Istället var det ett hårt jobbande bortalag som tog vara på chanserna när de gavs och ställde om snabbt. Det gav också utdelning tillslut.

Efter en kvarts spel bröt Linus Doktare in från vänster och i röran framför mål fick Fredrik Öjdahl träff på bollen och 0-1 var ett faktum. Efter målet hade hemmalaget förtvivlat svårt att skapa målchanser och istället var det Katrineholm som gång på gång hotade framåt. Efter en halvtimma kom så också 0-2. Niklas "Messi" Eriksson frispelade Linus Doktare som inte gjorde något misstag.

Det var ett chockat Ljusdal som gled av isen i paus, men i den andra halvleken satte de full fart framåt, vilket gav snabba resultat. Fem minuter in i halvleken kunde Oskar Jonsson reducera till 1-2, men därefter tog det stopp igen. Isen blev sämre och det gynnade Katrineholms stenhårt jobbande defensiv. Med sju minuter kvar av ordinarie tid kunde Linus Doktare sätta sitt andra mål för kvällen och fastställa slutresultatet till 1-3.

- Det känns skönt att kunna knipa de här två poängen som vi jagat faktiskt. Vi fick ju inte till spelet i de första matcherna, men nu tog vi hem det lite och eftersom isen blev sämre så fick vi göra det enkla och det gör vi jäkligt bra, säger en leende Jesper Ekström efter matchen, och fortsätter:

- Det kändes riktigt bra. Det var grymt tajt på mitten och sedan har ju "Hasten" med sig sitt tennisracket idag med så det är perfekt. Då vet man vad man ska göra.

Även nämnde Markus Hast var mycket nöjd och glad efter vinsten.

- Det känns ju riktigt kul, givetvis. Det är kul att kunna komma hit och kriga och få med oss två poäng, säger han.

Jesper Ekström sa att du hade med dig tennisracket idag med. Vad säger du om din egen insats?

- Jo, det har vuxit under säsongen tycker jag och det höll idag också så det känns bra, absolut.

Resultatet såg ut att skicka Ljusdal ur Elitserien. Spelarna låg ner på isen och tårarna rann, men ett sent segermål av Gais i mötet med Gripen gjorde att LBK klarade sig kvar trots förlusten och total eufori utbröt på IP.

MISSA INTE: Hela intervjun med Jesper Ekström och hela intervjun med Markus Hast