Skip to content

Katrineholm Bandy förbereder för säsong 2014/2015!

17 april 2014

Mycket är på gång inom Katrineholm Bandy, även fast isen på Backavallen sedan flera veckor är borta. Vi passade därför på att kontakta vår klubbchef Robin Grandin för att stämma av var föreningen befinner sig just nu.

Totalt 6 st spelare har avtal som löpt ut, vad är statusen gällande dessa spelare?

– Vi har en positiv dialog med samtliga spelare vars avtal gått ut. Många sociala parametrar spelar självklart in, men känslan är som sagt positiv med samtliga spelare. Min förhoppning är att vi nått en överenskommelse med flertalet av dem inom kort.

Det ryktas att några spelare ska kliva åt sidan, stämmer detta?

– Det stämmer. Patrik Nord och Magnus Stenberg kommer att varva ner sina bandykarriärer, utav olika anledningar. Dock så kommer de att fortsätta sitt bandyspel i vårt utvecklingslag, så helt borta från bandyisen kommer dem inte att vara. Vi vill från föreningens sida tacka både Patrik och Magnus för de insatser de gjort för Katrineholms Stolthet genom åren.

Spelare som kliver åt sidan borde rimligtvis innebära att några nya är på väg in i truppen?

– Självklart är det så. Vi arbetar med ett antal namn, förhoppningen är att vi ska kunna presentera något/några nyförvärv inom en inte allt för snar framtid. Sedan har jag stort förtroende för vårt utvecklingslag. Vi har många unga hungriga killar som, om de visar framfötterna fram till säsongsstart, mycket väl kan vara med och kriga om en plats.

Spännande, men nu till Niklas Eriksson. Vad är status rörande hans framtid i Katrineholm?

– Ett antal föreningar har visat intresse för Niklas, vilket är roligt. Han är en sann katrineholmare som verkligen visat framfötterna under flera säsonger. Niklas Eriksson är en viktig pusselbit i vår satsning mot Elitserien. Vår förhoppning är att Niklas även kommande säsong representerar Katrineholm. 

Avslutningsvis, vad händer just nu i föreningen?

– Många runt omkring verksamheten tror säkert att det är lugnare tider för oss som arbetar med Katrineholm Bandy dagligen. Detta stämmer inte. Det som händer i föreningen under vintersäsongen är resultatet av en lång och omfattande planering. Kort kan man konstatera, under vintern genomför vi och underhåller. Det är nu som det verkligt hårda arbetet startar.

Låter rimligt, några nyheter du kan bjuda på?

– Under maj så kommer vi presentera den nya marknadsfoldern för 2014/2015, med en del nyheter för våra samarbetspartners. Säsongen 2013/2014 kan summeras som lyckad. 2014/2015 är säsongen då vi ska höja allt ytterligare en nivå!

Vi tackar där vår klubbchef Robin Grandin för frågestunden. Glöm inte att Katrineholm Bandy följs bäst genom vår officiella hemsida, www.kvbs.se, samt våra sociala medier!