Skip to content

Grethes klar för Katrineholm Bandy

30 april 2014

Katrineholm Bandy kan idag presentera klubbens första nyförvärv inför säsongen 2014/15. Det handlar om försvararen Jonas Grethes som närmast kommer från Örebro SK.

Det har gått undan i svängarna för den unge försvararen Jonas Grethes. Efter att ha fått sin bandyfostran i Örebro SK valde han för några år sedan att lägga karriären på is på grund av arbete. När han väl bestämde sig för att försöka återuppliva bandykarriären så gick det fort.

– Jag började spela i division 2, men där hann jag bara göra fem matcher innan jag fick en plats i ÖSK:s A-lag och där spelade jag ordinarie hela förra säsongen, säger Grethes, som nu alltså är klar för Katrineholm Bandy.

– Jag känner Andreas Staaf sedan tidigare och när han hörde av sig till mig så kände jag genast att jag blev intresserad av att lyssna på Katrineholm. Sedan fick magkänslan avgöra och då kändes det här som den bästa lösningen. Jag tror att det här är den bästa miljön för mig att utvecklas i och kunna ta nästa steg som bandyspelare, säger han.

Hur skulle du beskriva dig själv som bandyspelare?

Jag är en defensiv spelare som är ganska duktig på att läsa och styra spelet. Jag har spelat libero under hela min karriär, men avslutade andra halvan av förra säsongen som försvarare. 

Vad har du fått för bild av Katrineholm Bandy hittills?

– Att det är en stark organisation och att de har en tydlig plan som de jobbar efter. Allt jag har hört känns väldigt trovärdigt och sedan så var Katrineholm väldigt duktiga som lag säsongen som gick. De höll i bollen bra och jag är sån som spelare att även om jag är libero eller back så gillar jag att ha en del boll så det kommer nog att passa mig väldigt bra.

Kontraktet med Grethes sträcker sig över ett år, men både klubbchef Robin Grandin och tränare Andreas Staaf är överens om att han är tänkt som en man för framtiden.

– Vi har valt att skriva kontraktet på ett år, men både vi och Jonas är öppna för ett längre samarbete än så, säger Robin Grandin.

– Det är en framtidsspelare. En talangfull herre som har ett bra huvud med sig så han är tänkt som en långsiktig värvning. Han är född -91 och han besitter sådana egenskaper som vi tycker passar in bra, säger Andreas Staaf och fortsätter:

– Han är väldigt allsidig i sitt spel. Jag hade honom i U-laget i Örebro som libero, men han är lika bra som back. Dessutom har han en bra teknik och är säker med bollen så det är en spelare som ska kunna utvecklas och passa bra in i våran plan.

Katrineholm Bandy hälsar alltså Jonas Grethes varmt välkommen till Backavallen och Sveriges finaste bandyförening!