Skip to content

"Många kommer att tippa oss högt"

11 augusti 2014

En ny säsong närmar sig med stormsteg och Katrineholm Bandy har mycket ljusa utsikter inför det kommande spelåret.

I fjol startades Katrineholm Bandys stora nysatsning, men nu när nyhetens behag har lagt sig lite så handlar mycket om det hårda jobbet från klubben för att leva upp till de högt ställda målsättningarna. Ett hårt jobb som numera sköts från helt nya lokaler.

– Ja, vi har bytt lokaler så nu sitter vi i Bandyförbundets gamla lokaler på Köpmangatan 19. Det är ett jättelyft för hela verksamheten att vi får sitta i lokaler som är mer lämpade för de målen vi har att bedriva en mer professionell verksamhet, säger klubbchef Robin Grandin.

– Det är viktigt att vi får ett lite mer företagsmässigt tänk i arbetet med marknad och ut gentemot våra kontakter i stort. Det kommer som sagt att bli ett jättelyft och jag tror dessutom att det gagnar oss mycket att vi finns mitt i stan numera.

 

Det blir inga skillnader i hur man kommer i kontakt med klubben?

– Nej, det blir det inte. Vi kommer att fortsätta att vara väldigt öppna och välkomnande i våra lokaler, samtidigt som vi är aktiva i våra olika sociala medier. Har man några frågor så ska det vara enkelt att komma i kontakt med oss.

 

Sommaren har även bjudit bandysverige på ett intensivt transferfönster med många spelare som bytt klubbadress. I det arbetet har dock Katrineholm Bandy varit förskonade från att tappa spelare till andra klubbar och istället är fjolårstruppen så gott som intakt.

 

– Det har ju varit målet hela tiden att behålla den truppen vi har. Nu tappar vi visserligen Mangus Stenberg och Patrik Nordh som trappar ner karriären, men samtidigt har vi fått in en mycket lovande back i Jonas Grethes från Örebro så jag tycker att det ser mycket bra ut inför kommande säsong. Vi har gjort de investeringar som vi har tyckt behövts, säger Grandin.

 

– Det är väldigt roligt att se att truppen har reagerat positivt på det här. Vi har fått rapporter från försäsongsträningen att det är väldigt många som tränar bra och som är taggade inför den kommande säsongen. Och med tanke på hur serien ser ut kommande säsong så är det säkert många som kommer att tippa oss väldigt högt upp i tabellen och det är ju någonting som motiverar de allra flesta.

 

Målet med nysatsningen som startade förra året var att klubben ska etablera sig i Elitserien inom tre till fem år. Frågan är då om satsningen går så pass bra att vi nu kan stryka ett år och prata om två till fyra år?

 

– Ja, jag tycker att vi ligger väl i fas med det balanserade styrkortet vi tagit fram. Sedan är det klart att vi måste göra en hel del marknadsmässiga ökningar. Det är viktigt att vi får en högre omsättning och att vi fortsätter att utvecklas så att vi kan göra riktade satsningar mot såväl bredd som elit, konstaterar Grandin och avslutar med att lämna en dörr på glänt:

 

– Just nu är vi väldigt nöjda med hur vi ligger i fas med hela föreningen och satsning och även med spelartruppen känner jag mig nöjd. Sedan är det ju så att vi alltid håller dörren öppen och för en ständig dialog med externa parter, så just nu är vi nöjda med det vi har, men det kan alltid förändras.