Skip to content

Inför Gustavsberg - "Gäller att få tag i bollen"

3 oktober 2014

Försäsongens tredje träningsmatch står för dörren och Gustavsberg står för motståndet i Örebro på lördag.

Efter segern mot Tillberga och krysset mot Boltic är det nu dags för Katrineholm Bandys tredje träningsmatch på försäsongen. Under lördagen ställs laget mot Gustavsberg i Behrn Arena och lärdomarna från senaste matchen är tydliga.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek mot Boltic, nästan för bra. I andra fick vi inte tag i bollen och då lyckas de dra ner på tempot och förstöra vårt spel, säger tränaren Andreas Staaf.

– Det handlar ju om att ha bollen. För att kunna spela ditt spel gäller det att ha bollen och därigenom kunna styra tempot i matchen. Boltic hade aldrig orkat hela matchen om vi fortsatt i samma tempo som i första. Samtidigt var det ett medvetet val av oss att inte justera för mycket under matchen heller. Det är viktigt att grabbarna får spela och se själva vad som inte stämmer och därefter förändra själva. Hade det varit en seriematch hade vi med all säkerhet agerat mer från sidan.

Matchen startar redan klockan 12.00 på lördag i Behrn Arena, Örebro.