Skip to content

P18 växte i Svenska Cupen

12 oktober 2014

Katrineholm Bandys P18-lag fick en tuff start på Svenska Cupen i Trollhättan, men växte in i turneringen rejält efterhand.

I helgen har Katrineholm Bandys P18-lag varit i Trollhättan och spelat Svenska Cupen. En turnering som bjöd på tuffast möjliga start för våra grabbar då Villa Lidköping visade sig vara ett par nummer för stora och vann med hela 11-0.

Därefter blev det dock bättre fart på våra grabbar och mötet med IFK Vänersborg blev riktigt nervkittlande. Det blev tillslut förlust med 4-2, men rapporterna från Trollhättan talar om en jämn tillställning där 3-3 låg närmare tillhands än just 4-2. Katrineholms båda mål gjordes av Henrik Yxfeldt.

I den avslutande matchen var det IFK Kungälv som stod för motståndet och de fick verkligen smaka på ett revanschsuget gäng efter de två inledande förlusterna. Siffrorna skrevs tillslut till 7-4 till Sörmlands Stolthet, men resultatet var klart mycket jämnare än vad matchbilden var.

– Det var en superbra insats av grabbarna. Det var egentligen bara ett lag på banan, säger tränare Håkan Olsson.

– Det är kul att se att vi går från klarhet till klarhet under hela helgen. Alla spelare ska ha stort beröm, men om jag ska välja någon som utmärkte sig lite extra så vill jag lyfta fram vänsterbacken Edwin Bäck, fortsätter han.

Katrineholm Bandys målskyttar mot IFK Kungälv: Henrik Yxfeldt 2, Alvin Samuelsson 2, Anton Skantz, Anton Henriksson, Mårten Johansson.