Skip to content

"Messis" galna målform - "Kul att bollarna går in"

13 oktober 2014

13 mål är något de flesta spelare är glada om de gör på en säsong. Niklas "Messi" Eriksson har nu gjort det på de två senaste matcherna.

Han var lagets store poängkung i fjol och till den här säsongen har Niklas "Messi" Eriksson ett nytt kontrakt med Katrineholm Bandy och en målsättning med sitt eget spel som är högre än någonsin.

Frågan är hur långt han egentligen är ifrån den riktiga toppformen? Efter sex mål mot Gustavsberg förra helgen och hela sju mot Derby i lördags är det lätt att ställa undra om han rentav redan är där redan innan säsongen börjat?

– Jag känner mig i väldigt bra form, i alla fall målmässigt. Det är jättekul att bollarna går in redan nu. Ibland kan man spela riktigt bra men bollarna vill inte in, så det är klart att det känns bra att målformen är som den är, säger "Messi".

Vad känner du att du har kvar att jobba på innan säsongen börjar?

 

– Jag vill ju bli mer delaktig i spelet överlag och kanske framförallt i det offensiva spelet. Så att spelmässigt finns det ju lika mycket att jobba på för mig som för alla andra i laget med vår lite nya taktik och sådär. Det finns alltid saker att jobba på.

Hur ser du på matchen mot Derby? Var det lika enkelt som resultatet (14-3) visar? 

– Ja, det var väl så. De hängde inte alls med, men samtidigt är väl inte vi jättenöjda med vår insats ändå. Det går ju liksom nästan för lätt för oss och då är det svårt att hålla sig till den spelplanen vi satte upp. Å andra sidan så blir det ganska lätt för oss att träna på det offensiva spelet i en sådan match, vilket är det vi har riktat in oss på i år.

Nästa gång Eriksson får chansen att visa upp målformen är på lördag då Katrineholm Bandy ställs mot fjolårets toppkonkurrenter i serien, IK Tellus, i ABB Arena i Västerås.