Skip to content

Fjolårstoppmöte i Västerås - "De spelar en fin bandy"

18 oktober 2014

Katrineholm Bandys försäsong rullar vidare och under lördagen väntar den sista "bortamatchen" innan isen på Backavallen ligger klar. Då står fjolårets topplag IK Tellus för motståndet i Västerås.

I fjol överraskade Stockholmslaget IK Tellus på de flesta då de var med och slogs i toppen av Allsvenskan Norra enda in på målsnöret. Nu närmar sig en ny säsong och inför lördagens möte i Västerås finns det lite blandade tankar kring motståndet hos Katrineholm Bandys Nils Wikström.

– De senaste gångerna vi har mött Tellus så tycker jag att de har varit ganska bra och spelat en rätt fin bandy. Nu har de tappat ett par nyckelspelare i Hampus Krantz (IK Sirius) och Lukas Persson (IFK Kungälv) så jag har ingen riktig aning om vart de står. Det var ju två väldigt viktiga och drivande spelare för dem, säger "Nisse" på sin karaktäristiska norrländska och fortsätter:

– Men för vår del handlar det väl mer om att följa vår spelidé och försöka nöta på det vi ska göra. Det är ju inte så resultatinriktat nu på försäsongen så vi ska försöka få till våra taktiska drag.

Och just det egna spelet är något som liberon Markus Hast menar har blivit allt bättre under de matcher som spelats hittills.

– Ja, visst är det så. Vi jobbar ju både på defensiva kvaliteter och på offensiva kvaliteter och jag tycker att det ser bra ut. Vi lyssnar på våra tränare och samtidigt får vi mycket inflytande själva. Vi kommer med mycket idéer i laget som tränarna snappar upp och i de delar av matcherna när vi har fått till allting så tycker jag att det ser riktigt lovande ut.

Laget till lördagens match är nära nog detsamma som mötte Derby förra helgen då Artöm Nikishov fortfarande är skadad och Olof Remröd meddelat att karriären är över. Målvakten Henrik Karlsson saknas i lördagens match på grund av jobb.

Med i laget är dock den comebackande ex-lagkaptenen Markus Skoog, som var med redan mot Derby och för närvarande tränar och matchar med A-laget för att hålla igång.

Matchen spelas i ABB Arena i Västerås och startar på den något udda tiden 14.20!