Skip to content

Här är hjärnorna bakom nya loggan

21 oktober 2014

Katrineholm Bandy presenterade nyligen en helt ny profil med en ny klubblogga i spetsen. Vi tog ett snack med hjärnorna bakom klubbens nya utseende, John Waldefors och Thomaz Doktare.

Katrineholm Bandy går in i den nya säsongen med ett helt nytt utseende. Nyligen presenterade klubben den nya profilen och höjdpunkten är givetvis den nya loggan. Vi satte oss ner med männen bakom loggan, John Waldefors på SA Screen och Katrineholm Bandys ungdomsledare Thomaz Doktare.

 

– Ja, jag pratade med Robin (Grandin, klubbchef reds. anm.) tidigt i somras om profileringen och så vidare och han frågade mig om inte jag hade några idéer eller kände någon som hade några idéer. John här har hjälpt mig i många ärenden tidigare, så jag tog direkt kontakt med honom och sedan är det han som har tagit fram den här fantastiska loggan, säger Thomaz.

 

– Jag tänkte mig ett “K” först och främst och sedan ritade jag ett “K”, men det fungerade ju inte. Jag satt och lekte med flera varianter, men jag ville ju ha med någon bandyattiralj utan att göra det här med två korslagda bandyklubbor. Då slog det mig att man måste ju kunna göra ett “K” av bandyklubbor, säger John och fortsätter:

 

Klubborna som utgör K:et i loggan utgör inte bara den första bokstaven i klubbnamnet, utan har även olika storlekar för att symbolisera ungdom-, junior- och senior-verksamheten.

 

– Det tanken kom nog ganska snabbt när klubborna väl var på plats. Ofta är det så, i ärlighetens namn, att man hittar på symboliken i efterhand när man ser vad det föreställer, det är jag inte först med (skratt), men ofta blir det lite krystat. Här var det ju verkligen “shit, det här kommer ju att funka!”, säger John och fortsätter:

 

– Det finns ju en fördel att få med värdegrunden och symboliken i en profil. Den blir levande på ett annat sätt och fungerar som en ständig påminnelse om vad det är man sysslar med, istället för att göra något som bara är läckert.

 

Ni är ju båda bekanta med den gamla loggan och den gamla profilen. Hur stort steg skulle ni säga att det här är i rätt riktning?

 

– Den är lättare att använda, den har ett bättre format och bygger ju mer på att visa vad det handlar om. Sedan så utgår den ju lite från den gamla loggan. Jag ville inte göra något som var helt uppåt väggarna för i en övergångsperiod så kommer du att ha den gamla loggan på vissa saker och då ska det inte skrika rakt ut att den är gammal. Därför är delarna i märket delade av vita fält, precis som det var i KVBS-loggan, så förhoppningsvis ska de kunna ligga på samma skrivbord utan att det skriker, säger John Waldefors på SA Screen som alltså är den som tagit fram Katrineholm Bandys nya logga.