Skip to content

Första hemmamatchen - "Hoppas på mycket publik"

24 oktober 2014

Nu är det äntligen dags! Säsongspremiär på Backavallen för A-laget och Jönköping står för motståndet under söndagen. En match som, trots att det är försäsong, hoppas kunna locka en hel del publik.

Efter idel träningsmatcher på bortaplan är det nu dags för Katrineholm Bandys A-lag att äntra Backavallens is på allvar inför säsongen. Efter en veckas träning på hemmabanan är det nu dags för första träningsmatchen. Detta då Jönköping kommer på besök under söndagen.

– Ska jag vara ärlig så måste jag säga att jag inte har någon vidare koll på Jönköping alls. Jag har aldrig mött dem tidigare, men de ser ju ut att kunna bli ett topplag i Allsvenskan Södra så det ska bli spännande, säger högerhalven Rasmus Plan.

Truppen till matchen mot Jönköping är nästintill densamma som mötte Tellus i Västerås förra helgen. Den enda skillnad är att målvakten Henrik Karlsson åter är med, men det är dock Anton Lloyd som kommer att starta i kassen för hemmalaget.

Matchen är som sagt den första för A-laget på hemmaplan den här säsongen. Något som känns både speciellt och roligt menar spelarna själva.

– Det har varit riktigt skönt att komma ut på stor bana den här veckan istället för att slita inne på rinken med små ytor och sådant. Så på det sättet känns det riktigt skönt att äntligen få spela en match på Backavallen, säger Rasmus Plan och mittfältaren Johan Jansson är inne på samma spår:

– Det är alltid speciellt med första hemmamatchen. Man känner att serien är nära och jag hoppas att det ska komma ner mycket publik till "Vallen" och att vi ska kunna bjuda på något bra, säger Jansson.

Så lyssna på Johan Jansson och kom ner till Backavallen klockan 15.00 på söndag och stötta laget i säsongens första match på Backavallen!

OBS: Gratis inträde!