Skip to content

Oavgjort i hemmapremiären - "För dålig inställning"

26 oktober 2014

Katrineholm Bandy fick nöja sig med oavgjort i höstens första match på Backavallen. Slutresultat skrevs till 4-4 mot Jönköping.

Dryga tio plusgrader och lätt duggregn är ingen bra recept till en bra bandymatch. Det fick de åskådare som letat sig till Backavallen under söndagseftermiddagen erfara då A-laget ställdes mot Jönköping. Men trots vädret och dess påverkan på isen så fanns det även andra saker som hemmalagets Jesper Ekström tyckte var fel under första halvlek. En halvlek där båda lagen mäktade med två mål framåt, men där gästerna var klart aggresivare.

– Det regnar ju, men vi ska inte skylla på det. Jag tycker att vi har alldeles för dålig inställning i början. Vi slarvar mycket och sätter inte passningarna. De är mycket aggresivare än vad vi är och de gick ut med inställningen att det skulle bli en riktig "grismatch" och det var inte vi med på. Vi är inte på hugget, säger han.

I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig, men målmässigt var det fortsatt jämt. Rasmus Plan gav Katrineholm ledningen från straffpunkten, men kvitteringen lurade direkt bakom nästa hörn. Som tur var så gällde samma sak, fast åt motsatt håll, efter att gästerna tagit ledningen med 4-3 med tio minuter kvar. Niklas "Messi" Eriksson fullbordade då sitt hat-trick och fastställde slutresultatet till 4-4.

– Vi försöker ju att spela enklare än vad vi tänkt. Vi får gå lite rakare än vad vi tänkte från början och jag tycker att vi gör det riktigt bra i andra halvlek, men vi måste ju kunna ändra spelet direkt när vi märker att det inte fungerar från början. Annars tugger vi på i samma gamla vanliga liksom, säger Ekström.

– Vi måste vara där i huvudet.

Det såg ut att vara mycket känslor och tufft spel där ute. Håller du med?

– Ja, det är ju första matchen på "Vallen". Då måste man ju visa vilka som bestämmer, skrattar han. 


Nästa uppgift för A-laget är den nystartade Allsvenska Supercupen i Trollhättan kommande helg. Laget ställs då mot Lidköpings AIK, Örebro SK och Tranås BoIS i gruppspelet under fredag och lördag innan det väntar placeringsmatch under söndagen och då menar "Jeppe" att de verkligen ska visa vad de går för.

–  Det ska bli skitkul. Då vet vi att det kommer att vara perfekt is och perfekta förhållanden och då är det bara att spela. Nu ska vi gå ut och vinna varje match. Allt vi har tränat på ska vi ju ta med oss nu, så det är bara att ge allt så ska vi fan vinna det där nere!