Skip to content

Blandad kompott mot UNIK - "Känns surt"

28 november 2014

En bra halvlek räcker sällan till seger. Inte heller så i fredagens bortamöte med UNIK. Efter 2-0-ledning i paus fick Katrineholm Bandy tillslut nöja sig med 5-5 i Relitahallen.

Ett obesegrat Katrineholm Bandy kom till Relitahallen på fredagen för bortamatch mot tippade toppkonkurrenterna UNIK, men i inledningen av matchen var det bara ett av lagen som såg ut som ett topplag.

Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och redan efter knappa fem minuter kunde Niklas "Messi" Eriksson smälla in ledningsmålet på hörna. En hörna som skulle visa sig bli en av få positiva av många, många under matchen. Nils Wikström ökade på ledningen till 2-0 med ett riktigt kanonskott efter 19 minuter. Ett resultat som stod sig hela vägen till paus, trots flertalet bra chanser för Katrineholm att utöka ledningen ytterligare.

– Vi gör en bra halvlek och har grepp om det tycker vi, men vi får lite för dålig utdelning, säger tränare Andreas Staaf.

I den andra halvleken verkade spelarna ha bytt matchtröjor med varandra. UNIK kom ut och tog tag i tillställningen direkt och gästernas fina presspel och kontroll från den första halvleken var som bortblåst.

2-2 var ett faktum redan efter sju minuters spel och Katrineholm såg stundtals ut att vara rejält illa ute. Rasmus Plan kunde dock ingjuta lite mod i laget med sitt 3-2-mål från straffpunkten efter 62 minuter, men det varade inte länge.

Hemmalaget fick in 3-3 efter lite flipperspel i straffområdet och 4-3 kom på straff. Då återstod bara tio minuter av ordinarie tid, men oj vad det inte var slut på händelser.

Det svaga hörnskyttet tog ännu ett litet uppehåll i minut 82 då "Messi" satte sin andra för kvällen rakt upp i nättaket, men med två minuter kvar kunde hemmalaget återta ledningen.

Det krävdes tillslut ett skott utifrån längs isen av Jesper Ekström i matchens sista ordinarie minut för att säkra en poäng. En poäng som i slutändan kändes helt rättvis efter en bra första halvlek och en inte alls lika bra andra.

– Jag tycker att vi gör en bra halvlek och de gör en bra halvlek. Så det känns lite surt, men det var tur att vi fick med oss en pinne i alla fall, säger poängräddaren Jesper Ekström efter matchen.