Skip to content

Seger i tät match mot Tellus

30 november 2014

Det satt långt inne men tillslut lyckades Katrineholm Bandy vinna söndagens hemmamatch mot Tellus med fina 6-3. Detta efter bland annat ett hat-trick av Niklas "Messi" Eriksson.

Ett förmodat toppmöte då IK Tellus gästade Backavallen under söndagen och ett mycket revanschsuget hemmalag efter poängtappet mot UNIK i fredags. Energin gick inte att ta miste på och visst blev det även en bra start på matchen för Katrineholm.

Redan efter knappt fyra minuters spel hittade Nils Wikström fram med en passning till Niklas "Messi" Eriksson i straffområdet som var kylig och satte 1-0. På sekunden elva minuter senare fick dock gästernas Linus Karlsson chansen att kvittera från straffpunkten och gjorde inget misstag.

Resten av första halvlek var till stora delar en låst tillställning där slarv i passningsspelet förstörde mycket av de goda intentioner som fanns. Efter mycket om och men kom dock ledningsmålet som även skulle bli paussiffrorna. Den här gången var det Mårten Andersson som kom nästintill fri, droppade bollen bakåt till "Messi" som pricksköt in 2-1. Ett psykologiskt mycket viktigt mål.

Den andra halvleken började lika bra som den första slutade då Nils Wikström tog till vara på ett friläge efter blott två minuter och satte 3-1. Tellus reducerade tio minuter senare, men när Rasmus Plan satte en straff i matchens 73:e minut såg saken ut att gå vägen.

Riktigt så enkelt blev det dock inte. Kasper Milerud smällde in en hörna till 4-3 med ett hockeyslagskott efter 77 minuter och därefter följde en massiv Tellus-jakt på en kvittering. Hemmalaget tog timeout med sju minuter kvar av ordinarie tid och fyra minuter senare sköt Mårten Andersson luften ur gästerna med sitt 5-3-mål på en hörnretur.

Niklas "Messi" Eriksson fullbordade sedan sitt hat-trick och fastställde slutresultatet till 6-3. En stark seger i en tajt och jämn match som spelmässigt dock lämnade en del övrigt att önska.

Highlights från matchen kommer inom kort…