Skip to content

Derbydags - då måste attityden tillbaka

25 december 2014

Efter en härlig jul är det nu äntligen dags för den riktiga höjdpunkten, nämligen annandagsderbyt mot Örebro. En match därKB-spelarna hoppas hitta tillbaka till rätt attityd och inställning.

Katrineholm Bandys A-lag har haft det tufft de senaste matcherna och bara fått med sig en poäng på de senaste två. Spelet har hackat och i veckan har grabbarna försök sätta fingret på problemen och hitta lösningar.

– Ja, vi hade ett snack idag (torsdag) innan vi gick ut till träningen och pratade igenom förra matchen innan vi pratade om matchen som kommer på isen och efter träningen, säger tränare Andreas Staaf under juldagseftermiddagen.

– Det var mycket diskussioner och mycket av det vi kommer fram till är att vi måste hitta tillbaka till den attityd och inställning vi tidigare haft och göra jobbet till 100 procent. Det spelar ingen roll vad vi väljer på att fokusera på rent spelmässigt om vi inte gör det med rätt inställning. Vi ska hitta tillbaka till det jobbet vi har gjort över hela planen tidigare, för det har vi inte riktigt gjort på slutet.

Nu väntar alltså ett annandagsderby mot Örebro SK hemma på ett förhoppningsvis riktigt välfyllt Backavallen. Ett ÖSK som besegrades med hela 8-1 i Allsvenska Supercupen i höstas, men nu väntar sig tränare Staaf helt annat motstånd.

–  Det känns som att vi har bra koll på dem. Nu har de fått in ett lån från Västerås här också (Jesper Hermansson reds. anm.) som kommer att vara med. Jag tror att deras gameplan är att kriga till 110 procent och vi måste upp på tå med våra grejer för att det ska gå vägen. Så är det bara, säger han.

Tror du att det är ett bättre Örebro som väntar nu än det vi mötte under försäsongen?

– Ja det tror jag definitivt. De har nog blivit mer samspelta. Det ska väl gälla för oss med givetvis men jag tror att absolut att de är bättre än i cupen.

En glädjande julklapp till laget inför matchen är att liberon och lagkaptenen Markus Hast åter är redo för spel efter att ha missat matchen mot Borlänge på grund av skada. Hans återkomst gör att Kristoffer Konttori återvänder till sin backplats, Markus Skoog till defensivt mittfält och Robin Hellqvist kliver upp till offensivt mittfält. Oskar Lundgren och Victor Nilsson är inte uttagna i matchtruppen.

Matchen börjar 13.15 och ni har väl inte missat att det är fri entré? Så ta med er alla era nära och kära och var med om att skapa årets stora publikfest i Katrineholm!

Katrineholm Bandy 141224 (1)