Skip to content

Ny tuff toppmatch då UNIK gästar Vallen

28 januari 2015

De viktiga toppmatcherna avlöser varandra för Katrineholm Bandy och efter en tuff drabbning med Tellus på Zinkensdamm väntar nu hemmamöte med UNIK på Backavallen.

Det blev en sen kvittering av Fredrik Öjdahl som räddade en poäng för Katrineholm Bandy i bortamötet med IK Tellus i lördags. En poäng som kan visa sig viktig i kampen om kvalplatserna, men redan under onsdagskvällen finns chansen till två nya. Detta då tredjeplacerade UNIK gästar Backavallen.

Uppsala-laget har motsvarat förväntningarna hittills i år och är en outsider till att ta en av kvalplatserna. När lagen möttes tidigare på säsongen i Relitahallen i Uppsala svarade Katrineholm för en otumordentligt stark första halvlek, men föll sedan igenom i andra och matchen slutade 5-5.

– Jag tycker att vi gör en bra halvlek och de gör en bra halvlek. Så det känns lite surt, men det var tur att vi fick med oss en pinne i alla fall, sade poängräddaren Jesper Ekström efter matchen.

Inför kvällens möte på Backavallen jagar UNIK hemmalaget blott en poäng bakom i tabellen. En minst sagt viktig match med andra ord.

–  Det är en riktigt myrstack där uppe i toppen. Det är viktiga matcher och det kommer att vara tätt på given. Jag tror att det kommer att se ut såhär i de kommande matcherna, så vi får hoppas att vi drar det längsta strået, sade Fredrik Öjdahl efter lördagens möte med Tellus.

Truppen till kvällens match är dessvärre lite påverkad av lite skador och sjukdomar. Markus Skoog, som missade matchen i lördags på grund av en fotskada, saknas fortfarande och dessutom är även Kristoffer "Kotten" Konttori borta i kväll på grund av sjukdom.

– Som förutsättningarna ser ut nu (onsdag lunch) så tror jag att det kommer att bli en bra match. Det är två lag som vill spela bandy, säger tränare Andreas Staaf kort.

Katrineholm Bandys startelva mot UNIK: Henrik Karlsson, Rasmus Plan, Daniel Bodeström, Markus Hast, Fredrik Öjdahl, Viktor Nilsson - Jesper Ekström, Johan Jansson - Nils Wikström, Niklas Eriksson - Mårten Andersson.

Bänken: Anton Lloyd, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Oskar Lundgren, Edvin Olsson.

Avslag i kvällens match är 19.00 och vi hoppas givetvis på storpublik på Vallen! Bandytältet öppnar som vanligt 75 minuter innan match (17.45) och om ni mot förmodan inte har möjlighet att vara på plats så liverapporteras matchen på Twitter under #KBLive.