Skip to content

HT tur och retur på 20 timmar - "Tuff dag"

7 februari 2015

Långa bortaresor är speciella. Omtyckta av vissa. Mindre omtyckta av andra. Nu väntar dock en riktig utmaning. Haparanda tur och retur på 20 timmar.

Rent sportsligt är det en match som kan göra att Katrineholm Bandy stoppar kvalplatsen i säcken och framöver "bara" ska knyta åt, men söndagens bortamöte med HaparandaTornio är mycket mer än så.

En snabb sökning på internet visar att det är drygt 110 mil mellan det nordligaste laget i bandyns Allsvenskan Norra och det sydligaste. Förra helgen möttes de i syd och nu är det dags för returmöte i norr. En resa som dock inte beräknas ta mer än "bara" 20 timmar tur och retur och som inleds på Backavallen vid 04.30 på söndagsmorgonen.

– Vi åker 04.30 från Katrineholm till Arlanda, flyger till Luleå och bussas till Haparanda ett par timmar och sedan samma resa tillbaka. Vi är hemma igen vid midnatt. En vanlig söndag i bandytränaren liv, berättade tränaren Andreas Staaf för Katrineholms Kuriren häromdagen.

Frågan är då, hur påverkas spelarna av en sådan ovanlig matchuppladdning och lång resa?

– Nej, men alltså vi får ju förbereda oss på att det blir tufft. Det är bara att hoppa på bussen tidigt på morgonen, åka upp och sedan ge sig ut och spela direkt, men vi har pratat om det i veckan att det kommer att bli en tuff dag, säger mittfältaren Johan Jansson och fortsätter:

– Jag tror faktiskt att det kan stärka oss lite också, att vi vet att det kommer att bli en tuff dag och att det inte kommer att gå av sig självt. Så det är bara att väcka kroppen direkt när man kommer upp så tror jag att det ska gå bra.

För egen del, gör du något speciellt en sådan dag? 

– Njae, det är väl att försöka att gå och lägga sig skapligt i kväll (lördag) och sedan ta de stunder man kan på vägen upp och försöka vila. Jag vet att det kommer att bli tufft, men jag har bra minnen från när jag har varit i Haparanda tidigare så jag tror att det kommer att gå bra.

Spelmässigt, vad tror du om matchen?

– Det är väl samma sak där. Det kommer att bli tufft. Matchen här hemma (seger 5-2 reds. anm.) går det inte att få ut så mycket av hur de spelar på grund av vädret, men de vill väl försöka spela bandy. Försöka spela varandra och köra lite "jura-jura", men jag tror att det kommer att passa oss ganska bra. Jag tror att vi har lite bättre fart än vad de har och kan orka lite mer än dem. Kan vi bara stå emot bakåt så tror jag att det kommer att bli en väldigt rolig match för vår del.

Avslag på Arena Polarica klockan 14.00 under söndagen och som vanligt följer ni matchen bäst live på Twitter under #KBLive (om undertecknad också klarar av att väcka kroppen ordentligt det vill säga).

Startelva och bänk presenteras på våra sociala medier under söndagsförmiddagen…