Skip to content

Kvaljakten fortsätter - debutanter i truppen

11 februari 2015

Allsvenskan Norra kommer allt närmare sitt slut och i seriens tredje sista match tar kvaljagande Katrineholm Bandy emot Gustavsbergs IF.

Segern mot Haparanda i söndags gör att Katrineholm Bandy har skaffat sig ett gyllene utgångsläge inför avslutningen av Allsvenskan Norra. Laget ligger tvåa i tabellen, bara efter Falu BS på färre gjorda mål, med en match mindre spelad. En match som spelas under onsdagskvällen hemma mot Gustavsberg.

– Det gäller ju att ta en match i taget och jobba på med den här matchen, men vi ska ju vinna den, absolut, säger mittfältaren Jesper Ekström inför matchen.

Lagens första möte den här säsongen slutade med en klar bortaseger på Ekvallen då Katrineholm vann med hela 8-1. Detta på en arena som laget haft stora problem på de senaste åren.

– Vi fick fast dem där uppe tidigt, så det kanske är det som är nyckeln. Att störa deras spel så mycket som möjligt och sedan få kortare väg till mål när vi väl brter bollen, säger Ekström.

Finns det i huvudet att det faktiskt börjar dra ihop sig nu och att ni spelar för en kvalplats och serieseger?

– Ja, det är klart att det gör det. När man tittar på tabellen så ser man ju att vi har chansen och det är det vi går för nu.

Börjar kvalformen infinna sig?

– Absolut! Det gäller ju att få med sig en bra känsla till kvalet och få bra saker med sig hela tiden så det är klart att det ger extra.

I truppen till kvällens match noteras framförallt två saker, nämligen två debutanter. Som extraspelare kommer unge Henrik Yxfeldt, född 1996, att finnas med och på grund av att målvakten Anton Lloyd saknas på grund av sjukdom så får Calle Gustafsson, född 1999, chansen att finnas med på bänken som back-up till Henrik Karlsson.

"Kul att de är med!", hälsar tränare Andreas Staaf i ett sms.

Startelvan till matchen presenteras några timmar innan avslag på våra sociala medier. Avslag 19.00 och ett fullbokat(!) Bandytält! Vi hoppas på publikfest och två poäng så - Alla till Vallen!