Skip to content

Kvalplatsen kan säkras i Rättvik

13 februari 2015

Katrineholm Bandy leder Allsvenskan Norra med tre poäng ner till tredjeplacerade IK Tellus med två omgångar kvar att spela. Seger borta mot IFK Rättvik under lördagen och kvalplatsen är alltså säkrad.

Efter promenadsegern hemma mot Gustavsberg i onsdags har nu Katrineholm Bandy ett gyllene läge att säkra kvalplatsen redan innan den sista omgången spelas, men för att göra det krävs seger i lördagens bortamatch mot IFK Rättvik.

IFK Rättvik är, precis som Gustavsberg i onsdags, redan klara för kval neråt och kan inte påverka sin tabellplacering under serieavslutningen. Trots det så väntar säkerligen ett taggat motstånd under lördagen.

– Vi fick in sex-sju nya spelare och en ny ledarstab. Säsongsinledningen blev olycklig och vi tappade självförtroende. Vi hade förhoppningar om att vara ett topplag och hela säsongen har varit en besvikelse. Nu har vi lovat varandra att gå all in i alla träningar och matcher. Vi kan inte spara oss inför stundande kval. Det här är en viktig match där vi måste vara offensiva, säger IFK-sportchefen Dan Hjelm till Katrineholms Kuriren.

Lagens senaste möte, hemmapremiären på Backavallen i höstas, slutade med en klar 10-4-seger för Katrineholm, men i Rättvik Arena brukar det bli tufft. Förra säsongen vände KB ett uddamålsunderläge till ledning under matchens sista minuter, men drog sedan på sig en straff och fick se matchen sluta 5-5.

– Jag vet i fan om jag har varit med och vunnit i Rättvik någon gång, så det gäller ju att ladda på ordentligt. Det är en tuff match och vill ju vinna varje match har vi bestämt. Det gäller att ta den matchen och gå in med full inställning så ska det nog gå bra, sade mittfältaren Johan Jansson om mötet med Rättvik efter onsdagens match.

I skrivande stund ser laget till lördagens match likadant ut som det som besegrade Gustavsberg i onsdags. Under fredagskvällen ska dock målvakten Anton Lloyd testa hur kroppen känns efter sjukdom och vid positivt besked så är det han som kommer att vakta målet i Dalarna.

– Vi ska ut och göra våra grejer och andra halvlek gör vi ju bra mot "Gurraberg". Vi värderar våra lägen och håller i bollen. Det ska vi fortsätta med och bygga vidare på. Det är fokus på det och sedan sätta defensiven, som vi gjorde senast också så. Det är de två sakerna vi har fokus på, säger tränare Andreas Staaf.

Startelvan till lördagens match presenteras under dagen på våra sociala medier…