Skip to content

Seriesegern nära inför allsvenska avslutningen

20 februari 2015

Efter 21 spelade matcher i säsongens Allsvenskan Norra är det nu dags för den 22:a och sista. En match som avgör om Katrineholm Bandy vinner serien eller inte.

Förra helgen säkrade Katrineholm Bandy kvalplatsen uppe i Rättvik, men frågan inför den sista är om det också ska bli en serieseger. Då krävs seger i lördagens hemmamatch mot tabelljumbon Köping. En match som kanske kan tyckas enkel på pappret, men någon enkel seger blev det inte när lagen möttes i Köping i säsongspremiären (2-4).

– Det är blandade känslor just nu. Vi kommer inte upp i den nivån där vi vill vara, men samtidigt så är det ju skönt att få med sig två poäng. Det är ett styrkebesked. Vi kommer inte att vara nöjda när vi summerar det här, men det är en styrka att vi får med oss poängen trots att vi inte spelar bra, sade tränare Andreas Staaf efter matchen då.

Utgången i lördagens match påverkar också i högsta grad hur kvalet kommer att se ut. Serieseger och KB får med sig Nässjö eller Jönköping till sin kvalgrupp. En andraplats och man får istället med sig suveränerna från söderserien, Gripen. Seriesegern skulle dessutom vara den första genom tiderna (sedan sammanslagningen 2007) för klubbens A-lag.

– Jag har aldrig fått vara med och vinna en serie. Därför är det så viktigt för mig att vi gör en bra avslutning mot Köping. Jag vill uppleva känslan av en serieseger, säger mittfältaren Jesper Ekström till Katrineholms Kuriren och anger även viktig anledning till:

– Då slipper vi Gripen i kvalet. För mig är det kvalets bästa lag efter Kungälv.

Kvalet till Elitserien lottas som bekant direkt efter lördagens match på Backavallen, live på plats, direktsänt i Bandytältet, eller på Kurirens hemsida. Ett kval där Ekström avslöjar för KK att han helst ser att Katrineholm Bandy hamnar i samma grupp som Sirius och Ljusdal.

– Möjligen för att jag tror att Tillberga är det lag som passar oss allsvenska lag bäst. Men Kungälv är för svåra. Sedan tror jag att Gripen vill spela i samma grupp som Tillberga efter det som hände förra året, när Gripen fråntogs sin elitserieplats som i stället gick till just Västeråslaget, säger han till tidningen.

Avslag för lördagens match är 15.00 och direkt efter matchen är det alltså lottning av kvalet på Backavallen! Efter det rullar kvällen dessutom vidare med skridskodisco från klockan 17.30. Dessvärre kommer vi inte att kunna bjuda på någon liverapportering från matchen i morgon, så se till att vara på plats på Vallen istället!

Startelvan till matchen presenteras som vanligt på sociala medier några timmar innan avslag…