Skip to content

Nu drar kvalet igång - Inga bussar ska parkeras

26 februari 2015

Katrineholm Bandy ska för tredje gången i klubbens historia kvala till Elitserien. Första gången, för sex år sedan, lyckades laget ta sig upp, men frågan är om det blir en upprepning i år.

Våren 2009 tog sig Katrineholm Bandy upp till Elitserien för första gången i klubbens historia, sedan sammanslagningen mellan KSK och Värmbol. Då slutade laget tvåa i sin kvalgrupp efter IFK Kungälv och när årets kval nu drar igång så är det just IFK Kungälv som gästar Backavallen.

Vilka kvällens motståndare är kan ni läsa allt om här.

Katrineholm Bandy kommer till kvalet som seriesegrare av Allsvenskan Norra. En historisk bedrift trots att spelet långt ifrån alltid stämt, men vad som blir viktigt under de kommande sex matcherna råder det inget större tvivel om.

– Det jag vet är att de har massa spelare som är jättedutiga på skridskorna och det går fruktansvärt fort när de spelar bandy. Oavsett om de står högt eller backar hem så kommer de att, vid varje bolltapp, att straffa alla lag i den här gruppen. Det kommer att bli en massa omställningsmål, säger Niklas "Messi" Eriksson, som tränade med Kungälv under ett par dagar i vintras, i Katrineholm Bandys kval-podcast. 

Nyckeln till poäng heter alltså misstagsminimering.

– Jag tror att det är så många elitserielag gör sina mål, i alla fall när de möter sämre lag. Det spelar ingen roll om de backar hem eller står högt - de är snabba på att ta våra misstag och utnyttja dem, säger Messi.

Katrineholm Bandy väljer att göra en ändring i laget jämfört med 14-2-segern mot Köping den gångna helgen och det är att Markus Skoog är tillbaka som vänsterhalv medan Victor Nilsson utgår helt.

– Vi vet när vi har gjort det bra i vår defensiv och det är det vi måste göra i 90 minuter nu och verkligen ge det chansen och inte tulla på någonting i det jobbet. Vi måste tro på de grejer vi har hållt på och nött hela tiden för att få det att fungera. Det har väl låtit likadant till varje match ungefär, men det är så det är, säger tränare Andreas Staaf.

Inga planer på att "parkera bussen" bara för att det kommer elitseriemotstånd nu?

– Nej, nej. Vi vet hur vi ska agera och vi har givetvis också en plan B om vi inte skulle få grepp och variation både defensivt och offensivt. Nej, så vi vet vad vi ska göra. Det gäller bara att göra det också.

Katrineholm Bandys startelva mot IFK Kungälv: Anton Lloyd - Rasmus Plan, Daniel Bodeström, Markus Hast, Kristoffer Konttori, Markus Skoog - Jesper Ekström, Johan Jansson - Nils Wikström, Linus Doktare - Niklas "Messi" Eriksson.

Bänken: Henrik Karlsson, Fredrik Öjdahl, Robin Hellqvist, Mårten Andersson.

Ni har väl inte missat att kvällens match, och resten av kvalet, är helt gratis! Detta tack vare våra kära samarbetspartners!

FriEntre_0225 (1)

I kväll är det även lite speciellt i vårt bandytält. Änglarnas Kök står för serveringen av maten (Gulaschsoppa) men något tillstånd för alkoholservering finns inte till tältet i kväll. Vi beklagar detta men siktar på att hitta en lösning till de kommande matcherna. I och med avsaknaden av alkohol är dock samtliga(!) välkomna in i tältet i kväll!