Skip to content

Inför TB borta - "Stora möjligheter att dra längsta strået"

27 februari 2015

Efter hemmaförlusten mot IFK Kungälv i kvalpremiären laddar ni Katrineholm Bandy om för bortamöte mot en gammal bekant, TB Västerås.

Två säsonger i rad nu har Katrineholm Bandy besegrat Tillberga på försäsongen, men i seriespelet har det inte gått fullt lika bra. Förra säsongen vann TB båda mötena i Allsvenskan Norra och tillslut även hela serien, men efter en stark andra halvlek mot IFK Kungälv så är det nu ett optimistiskt Katrineholm Bandy som åker till Västerås under lördagen för kvalets första bortamatch.

– Det är klart att vi har positiva minnesbilder från matcher mot TB. Vi har väl slagit dem de senaste försäsongerna och sedan har vi förlorat i serien, men det finns mycket positiva bitar och jag tror att det kommer att bli riktigt jämt. Vi har stora möjligheter att dra det längsta strået, säger Katrineholm Bandys Rasmus Plan inför matchen.

Den här säsongen har dock lagen inte mötts i seriespel. Tillberga har huserat i Elitserien där de slutade sist med blott fyra inspelade poäng.

– Jag tror att det kommer bli en liknande match som det brukar vara när vi möter dem. Det blir fartfyllt och mycket chanser åt båda håll. De brukar vara ganska öppna bakåt, så vi fortsätter på vårt och kämpar på så tror jag att vi kommer att skapa mycket chanser och att det blir en jämn match. Det brukar det bli mot Tillberga, säger Plan.

Laget till morgondagens match tas ut efter träningen på fredag kväll och presenteras under lördag förmiddag, men det tycks riktigt osäkert om rutinerade Markus Skoog kommer att kunna vara med. Ja, till och med om han kommer att kunna spela mer i kvalet. Detta efter att ha avbrutit matchen mot Kungälv med en fotskada.

–  Jag vet inte riktigt hur det ser ut. Vi får vänta och se vad Markus säger själv här efteråt. Han kunde inte spela vidare i kväll i alla fall, sade tränaren Anders Heurlén efter matchen mot Kungälv.

Matchen mot TB Västerås spelas i ABB Arena och startar redan klockan 13.00. Om ni inte är på plats så följer ni som vanligt bortamatcherna bäst med vår liverapportering på Twitter under #KBLive.