Skip to content

Markus Hast avslutar karriären - "Får inte ihop det"

29 mars 2015

Katrineholm Bandy tvingas idag meddela att lagkapten Markus Hast beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan.

Katrineholm Bandys lagkapten Markus Hast, 29, har beslutat sig för att avsluta karriären. Det är ett ökat förtroende på arbetsplatsen i Norrköping och familjesituationen som ligger till grund för beslutet.

– Jag väljer att sluta för att jag känner att det kommer andra prioriteringar i livet. Det handlar väl mest om jobb och det faktum att jag ska bli pappa för första gången här till sommaren. Jag känner att jag inte riktigt kan få ihop det om jag ska lägga så mycket tid på bandyn, tyvärr, säger Markus.

– Jag är den spelartypen som vill vara 100 procent på träningarna och 100 procent lagkapten. Jag vill vara med i det hela. Det finns säkert lösningar där jag tränar några dagar i veckan och spelar, men det är inte riktigt jag, fortsätter han.

Hast skrev på ett nytt treårskontrakt med klubben inför den gångna säsongen, men i samförstånd med klubben har nu alltså klausulen om att gemensamt säga upp kontraktet utnyttjats.

– Jag tycker att det är synd att han vill avbryta sin satsning, men jag har full respekt för att han väljer familjen och att den går före, säger Magnus Rostedt från Katrineholm Bandys sportgrupp.

Hur går tankarna kring ersättare?

– Ja, jag har ju en tanke. Vi har ju (Kristoffer) Konttori som är en duktig libero och har vikarierat många gånger för Hast och gjort det jättebra, så jag är inte ett dugg orolig. Sedan är det ju lite olika spelartyper. Hast är ju en fantastisk tennisspelare och lysande när det blir längre bollar medan Konttori är oerhört följsam i det andra spelet.

– Jag är inte ett dugg orolig att Konttori kan gå in och ta den platsen, avslutar Magnus Rostedt.

Katrineholm Bandy önskar Markus Hast ett stort lycka till i framtiden och hoppas givetvis att en av klubbens absolut största genom historien (om än en kort sådan) kommer att fortsätta figurera kring klubben på ett eller annat sätt. En lysande lagkapten och ledare.

Grazie il capitano!