Skip to content

KB värvar elitseriemeriterat - "Oerhört ambitiös"

6 maj 2015

Katrineholm Bandys första nyförvärv inför säsongen 2015/16 är den 22-årige, elitseriemeriterade, mittfältaren Eric Lisell.

Katrineholm Bandy har gjort klart med klubbens första nyförvärv inför säsongen 2015/16. Det handlar om den 22-årige mittfältaren Eric Lisell som närmast kommer från Borlänge Bandy, men som skolats på bandygymnasiet i Edsbyn och spelat i Elitserien med Ljusdal.

– Jag är en kille som kommer från Köping från början. Har gått på bandygymnasiet i Edsbyn och spelade efter det en säsong i Ljusdal och de två senaste säsongerna har jag varit i Borlänge. Nu kommer jag till Katrineholm med förhoppningar om att fortsätta utvecklas både som person och som bandyspelare, säger Eric när vi träffar honom nere på Backavallen under tisdagskvällen där han för första gången tränade med resten av laget.

– Jag är en mittfältare som gillar att driva på och att sätta andra i bra lägen. Jag gillar att komma med fart bakifrån och att driva på helt enkelt, fortsätter han.

 

Vad har du fått för bild av Katrineholm när du mött oss med Borlänge de två senaste säsongerna?

– Jag har fått en bild av Katrineholm som ett lag som vill spela en glad och rolig bandy. Ett tufft lag att möta och det känns väldigt inspirerande och roligt att jag ska få vara med och bidra i det här laget.

Trots skolan i Edsbyn så har Lisell inte haft den nyblivne KB-tränaren Magnus Ringblom som ledare, även om han känner till honom mycket väl.

– Jag har aldrig haft honom som tränare, men jag vet ju vem han är och har träffat honom vid flera tillfällen, säger Lisell.

Kontraktet med Eric sträcker sig över 1+1 år och sportgruppens Magnus Rostedt är mycket nöjd med värvningen.

– Vi har diskuterat en längre tid och Eric har varit väldigt på. Det som har tagit tid är att vi ska få de sociala bitarna på plats med jobb och bostad, saker som vi som förening tycker är väldigt viktigt, men nu har pusselbitarna fallit på plats och Eric kommer att flytta ner från och med 1 augusti, säger Rostedt och fortsätter:

– Han är ung och har stor potential. Eric är en oerhört ambitiös kille. Han valde oss tack vare att vi är en ambitiös klubb och att vi visar vart vi vill. Han vill vara med på den här resan och kommer att tillföra mycket till laget när det kommer till seriositet, ansvar och ett stort engagemang.

Några av er bandymänniskor därute kanske tycker att namnet, Lisell, låter bekant. Då har ni helt rätt. Eric är nämligen son till den föredetta domaren Stefan Lisell och brorson till en annan gammal domare, Kent Lisell.

– Hehe, ja namnet är det många som hajar till på runt om i bandysverige. Det är bandy i hela släkten, men bara jag som spelar.

Då har du fått lära dig att spela efter bokens alla regler?

– Nja, det är klart att jag kanske har en lite annan förståelse för domarnas situation därute, men oftast tar tävlingsmänniskan i mig över helt, skrattar Katrineholm Bandys senaste nyförvärv, Eric Lisell.