Skip to content

Bekräftat: Jansson avslutar karriären - "Kommer att sakna det"

7 maj 2015

Katrineholm Bandys mittfältsveteran Johan Jansson har bestämt sig för att avsluta bandykarriären på grund av sociala skäl.

Efter en längre tids funderingar har nu Katrineholm Bandys mittfältsveteran, Johan Jansson, bestämt sig. Han kommer inte att fortsätta spela bandy utan istället väljer han att prioritera tid med familjen i Oxelösund.

– Jag har väl funderat en lägnre tid på hur länge det kommer att fungera med familj, att jobba skift och sitta och pendla till Katrineholm. Det har fungerat bra hela tiden tycker jag, men det är ju slitigt. Så i år har jag väl känt mer och mer att det inte går att få ihop. Man sover inte som man ska, har dåligt samvete för att man är borta från familjen. Man orkar helt enkelt inte, så det blev tillslut ett ganska naturligt val, säger Jansson på telefon från arbetsplatsen i Oxelösund.

Jansson hann därmed göra två säsonger i klubben och båda säsongerna vann han den interna assistligan. Första säsongen vann han till och med hela Allsvenskan Norras assistliga. Totalt blev det sju mål och 48 assist på 40 allsvenska matcher för 33-åringen i den rödblåa tröjan.

– Det har varit två kanonsäsonger. En jätterolig resa som jag har fått vara med på. Det har varit kul med mycket ungt folk som vill väldigt mycket och samtidigt en bra mix i gruppen. Det har varit väldigt roligt och inspirerande, säger Johan och fortsätter:

– Det har varit två jäkligt bra år och jag hade gärna fortsatt i några år till, för så kul tycker jag att det är. Det känns som att klubben är på väg i rätt riktning och jag hoppas kunna stå på sidan och se killarna vara med och slåss i tabelltoppen nästa säsong också, vilket jag tror att det kommer att vara. Det är en fin förening som har varit lätt att komma in i och jag kommer att sakna det väldigt mycket. Det kan du skriva upp!

Katrineholm Bandy tackar Johan för fantastiska insatser både på och vid sidan av isen under de här två åren och önskar honom stort lycka till i det civila framöver.