Skip to content

KLART: Lagerbäck vänder hem från Norge

14 maj 2015

Katrineholm Bandy har gjort klart med klubbens andra nyförvärv inför säsongen 2015/16. Detta då 22-årige Marcus Lagerbäck flyttar hem till Sverige efter ett år i norska Ullevål.

Talangfulle Marcus Lagerbäck lämnade Katrineholm Bandy efter säsongen 2010/11 för spel med Norrköpingslaget Borgia. Där blev det tre lyckade säsonger innan han valde att testa lyckan i norska Ullevål den gånga säsongen. Nu står det dock klart att 22-åringen (23 i sommar) väljer att komma hem till Backavallen igen. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Jag fick faktiskt tipset från en av killarna i laget att "ring och hör med Marcus, för han kanske är på väg hem" och så var det. Han kommer att flytta hem och börja jobba i Norrköping, säger Magnus Rostedt, Katrineholm Bandys sportgrupp.

– Han har nu senast spelat som yttermittfältare på vänsterkanten, men har spelat lite överallt i laget. Det är en väldigt allround spelare så det blir upp till Ringblom (Magnus, tränare) att avgöra vart han kommer att passa bäst in, fortsätter Rostedt.

Ett år i norsk bandy kanske inte säger gemene man speciellt mycket, men nivån ska tydligen inte underskattas. Och det för en spelare som gjorde mer än ett mål per match i snitt under sin tid i Borgia.

– Han tycker ju att det var mycket, mycket roligare att spela i Ullevål än i Borgia vad jag förstår. Ett högre tempo och han har utvecklats enligt honom själv. Jag kollade även med lite kontakter runt laget och även de säger att han har varit bra, så därför erbjuder jag honom en plats i truppen med den ambitionen han har. Han vill satsa och vill ge detta en chans, säger Magnus Rostedt.

En längre intervju med Marcus Lagerbäck själv om hemkomsten och äventyret i Norge hoppas vi kunna leverera inom kort.