Skip to content

Wikström lämnar KB - "Känns som min moderklubb"

18 maj 2015

Efter två säsonger i Katrineholm Bandy, hans andra sejour i klubben, har nu Nils Wikström bestämt sig för att flytta hem till Kalix igen.

Nils Wikström återvände till Katrineholm Bandy inför säsongen 2013/14 och har under de två senaste säsongerna varit en av lagets viktigaste spelare. Nu står det dessvärre klart att 30-åringen lämnar klubben för att flytta hem till Kalix. Detta på grund av sitt civila yrke som läkare.

– Min spontana reaktion är att det är surt. Riktigt, riktigt tråkigt. Det var inte vad jag hade hoppas på, det måste jag vara ärlig och säga. Nu blir det en tuff vecka för mig och för resten av sportgruppen med arbetet med att hitta alternativ. Helt klart så måste vi ha in någon med rutin, säger sportgruppens Magnus Rostedt.

"Nisse" själv förklarar att beslutet till stora delar grundar sig i det civila yrket och inte i själva bandyspelandet.

– Jag ska göra min AT-tjänst som läkare nu och i veckan (förra veckan reds. anm.) fick jag beskedet att det skulle gå att kombinera med bandyn i Kalix. Något som jag visste skulle bli svårt i Linköping (där Nisse varit bosatt och pluggat de senaste åren), säger han och fortsätter:

– Det är viktigt för mig att det går att kombinera ordentligt. Jag tror att jag har missat en träning under mina fem år som läkarstudent. Jag är en sådan som alltid vill vara där och att då gå ner och bara träna två gånger i veckan… Det är inte riktigt jag.

Han tar dock med sig mycket positivit från sina år på Backavallen.

– Jag har haft det jättebra i Katrineholm och jag känner väldigt varmt för föreningen. Jag har blivit omhändertagen som om det vore min moderklubb. Jag tycker att man jobbar helt rätt och har bra visioner, säger han och riktar ett speciellt tack till lagledartrion.

– Seppo (Ahonen), "Klasse" (Klas Larsson) och (Anders) Nilsson är helt underbara. Jag tror att det måste vara ett av Sveriges bästa materialteam. De är helt, helt underbara och jag kommer att sakna dem något enormt.

Katrineholm Bandy tackar Nils för alla hans fina insatser för klubben, både på isen och vid sidan av där han har haft ett ansvar för fysträningen, och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.