Skip to content

Ringblom: "Det kommer att bli tajt och jämnt"

29 maj 2015

Spelschemat för säsongen 2015/16 släpptes tidigare i veckan, så vad passar då bättre än en liten pratstund med Katrineholm Bandys nye tränare, Magnus Ringblom, inför det som komma skall.

Allsvenskan Norra 2015/16 inleds för Katrineholm Bandys del med ett klassikermöte, tillika förmodat toppmöte, med Falu BS i början av november. Det stod klart när spelschemat presenterades tidigare i veckan. I serien väntar även "nytt" motstånd i form av Ljusdals BK, Helenelund och Spånga/Djurgården samt publikfest i form av annandagsbandy hemma mot UNIK.

– Jättekul att få möta det andra laget som var uppe och kvalade i våras direkt. Det känns riktigt spännande att få mäta våra krafter direkt med det lag som slutade tvåa förra säsongen, säger KB-tränaren Magnus Ringblom om premiären mot Falu BS och tänker sedan vidare mot annandagen:

– Styrelsen har gjort ett fantastiskt jobb (med att förhandla fram en lösning där annandagsmatchen spelas på Backavallen reds. anm.) och det är bara att hoppas att publiken tar med sig sin bandyportfölj, en god termos och en äggmacka och njuter av det härliga spelet bandy. Det vore kul om det kan bli minst lika mycket folk som förra året (1531 pers.).

Ringblom må göra sin första säsong i Katrineholm och sin första säsong som tränare i Allsvenskan, men trots det så säger han sig ha riktigt bra koll på det mesta av det motståndet som väntar kommande vinter.

– Ljusdal har jag full koll på. Stockholmslagen har jag också full koll på, vill jag säga. Jag har en del kontakter där, säger han på sin karatäristiska stockholmska och fortsätter:

– Västanfors tror jag kommer att få ett starkt lag. UNIK vet jag inte riktigt vart jag har, men det ska bli otroligt kul att möta dem på annandagen hemma och sedan borta på nyårsafton. Borlänge och Rättvik tror jag underpresterade förra säsongen. De har bättre material än vad de visade upp.

Det kommer att bli en tajt och jämn serie. Det blir det.

Vad har du hunnit få för intryck av det lag som du själv tagit över och den trupp som håller på att ta form?

Att det är träningsvilliga grabbar, som vill utvecklas. Vi har tappat fyra spelare som varit grundpelare i laget skulle jag säga, men jag är inte orolig. Det gäller att andra tar plats och växer tänker jag. Sedan får vi se om vi får in några ytterligare spelare i truppen. Det är en annan sak.

– Men med den truppen som är nu tycker jag att det känns riktigt bra. Även om det är en ung trupp. Det blir en utmaning för oss att spela vuxet trots att vi är så pass unga.