Skip to content

Säsongstart 2015/16

13 augusti 2015

Nu drar bandysäsongen äntligen igång igen....
Vi börjar försäsongsträningen V34, Ons 19 aug kl 19:00 i Woodyhallen. Ombytta och klara med knutna skridskor 18:45 för genomgång av ispass.

Träningar

Vi har mellan V34-V43 istid 19:00-20:20, och innan varje pass har vi genomgång av träningen 18:45 i omklädningsrummet. Vi vill nyttja istiden så effektivt som möjligt och det är därför viktigt att vi respekterar tiderna och är helt ombytta och klara när genomgången börjar. Ombyte i bandyomklädningsrummet .

 

Som tidigare år kommer vi lägga mycket fokus på skridskoteknik under försäsongen eftersom det är en stor bidragande faktor för att vi ska fortsätta utvecklas som både individuell bandyspelare och som lag.

 

Utrustning

Det är väldigt viktigt att se till att utrustningen och skridskor passar och varken sitter trångt eller är för stora. Det är mycket prat och frågor kring vilken skridsko och skridskoskena man ska använda. Utrustning är väldigt individuell men från bandyförbundet rekommenderar man en såkallad hockeyskena upp till 12-13 års ålder. Anledningen är att den är lättare att manövrera samt mer skonsam för ljumskar och rygg på unga spelare.

 

Slipning

Föreningen har inför den här säsongen införskaffat en ny dataslip som kommer underlätta slipning och ger ännu bättre förutsättningar för att utveckla vår skridskoåkning.

Innan första isträningen är slipen bemannad från Kl 18:00 till 18:30. Lämna in skridskorna till Johan under den tiden så är dom klara till träningen startar.

 

En liten läxa till första ispasset är att alla ska försöka knyta sina egna skridskor

 

Säsongsupptakt 

Under september kommer föreningen ordna en KickOff för samtliga ungdomslag. I samband med det kallar vi till ett föräldramöte för att berätta våra tankar kring säsongen och lyssnar på era ideér och frågor.

 

Seriespel och matcher är ännu inte klart från förbundet. Det vi fått meddelat är att man gjort om ålderskullarna vilket innebär att det i år inte kommer spelas någon 11-manaserie för P12 (Födda 2004), utan troligtvis blir det 7-manna poolspel istället. Första 11-mannaserie verkar bli P14 (Födda 2002 eller senare). Vi hoppas få det bekräftat och klart innan vi träffas på KickOffen i september.

 

Nu kör vi igång bandysäsongen 2015/16, väl mött i Woodyhallen på onsdagar