Skip to content

KLART: KB värvar östgötsk försvarstalang

24 augusti 2015

Katrineholm Bandy är glada att under måndagen kunna presentera 21-årige Erik Skoogh som klubbens senaste nyförvärv. Övergången är till att börja med ett säsongslångt lån från Åtvidabergs BK.

Katrineholm Bandy breddar defensiven med talang inför den kommande säsongen med 21-årige Erik Skoogh som lånas in från divison 1-klubben Åtvidaberg. I moderklubben ÅBK har försvarsspelaren gjort två säsonger i Allsvenskan Södra och en i division 1.

– Vi är glada över att vi har hittat en överenskommelse med Åtvidaberg gällande Erik. Avtalet gör att vi äger spelrätten till spelaren under den kommande säsongen, men om han inte tar plats i A-laget så kommer han att spela med ÅBK i division 1, förklarar Magnus Rostedt i Katrineholm Bandys sportgrupp.

– Jag tror att han har potential till att bli riktigt bra, fortsätter han.

Skoogh själv säger sig vara mycket glad över att få chansen i ett allsvenskt topplag.

– Det känns som en nytändning för mitt bandyspelande och när jag pratade med klubben så kändes det riktigt bra. Katrineholm ger mig en chans att bli en bättre bandyspelare, säger han och fortsätter:

– Det blir ett stort steg att ta. Jag har ju bara spelat i ett bottenlag i Allsvenskan Södra tidigare, men nu får jag känna på hur det är att spela i ett allsvenskt topplag och förhoppningsvis föra matcher. Tidigare har det handlat väldigt mycket om försvar.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en tuff back som gillar att ha boll. Jag tror att det kommer att passa mig bättre att spela i ett lag som har mer boll.

Vi hälsar Erik varmt välkommen till Katrineholm Bandy och Backavallen och ser fram emot en härlig vinter!