Skip to content

Dags för första träningsmatchen - "Ett av många utropstecken"

4 september 2015

En lång försäsong når nu sin kulmen. Under lördagen spelar Katrineholm Bandys A-lag säsongens första träningsmatch - borta mot TB Västerås.

Under lördagen smäller det äntligen. Det är bandydags igen och Katrineholm Bandys A-lag inleder försäsongen med bortamatch mot det mot slutspel satsande elitserielaget TB Västerås. Det är dock inte motståndarna som står i fokus för nye KB-tränaren Magnus Ringblom inför lördagen.

– Vi pratar ingenting om dem. Ingenting. Vi pratar om vad vi ska göra. Ingenting om hot,, möjligheter, styrkor eller svagheter utan det handlar bara om vad vi ska göra under de här 90 minuterna, säger Ringblom.

– Vi har tagit några bitar som vi ska jobba på och det är det jag vill se. Det är framförallt tålamod, att äga boll, spela på rättvänd spelare. Det är små lätta saker som vi ska försöka få ihop, som inte är så lätt.

Du har varit på plats i Katrineholm i en månad nu. Hur tycker du att det har sett ut på träningar etc?

– Det har sett bra ut en längre tid. Det har varit otroligt träningsvilliga killar och bra fart på träningarna sedan vi gick på is ordentligt, så det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig på stor is nu då. Det kommer att vara en omställning.

Lördagens match innebär bland annat första matchen med gänget för nyförvärven Eric Lisell, Eric Skoogh och Marcus Lagerbäck, men det är ett taktiskt drag som sticker ut när startelvan når undertecknad. Anfallaren Linus Doktare ska nämligen spela libero och inte på grund av någon "libero-kris".

– Andra gången jag var här nere så tittade jag på ett innebandypass med killarna och det var inte en forward jag såg i Linus. Han är en av de spelare som jag kommer ihåg från matchen uppe i Ljusdal för två år sedan (kvalmatchen till Elitserien som KB vann med 3-1 reds. anm.) så jag har sett vilket spelsinne han har och vilken placeringsförmåga. Dessutom är han bra på att snacka, konstaterar tränare Ringblom och fortsätter:

– Jag tror att det kommer att vara ett av många utropstecken i vinter.

Lördagens möte med TB Västerås startar 12.00 i ABB Arena och om du inte har möjlighet att vara på plats så går det att följa matchen, minut för minut, på Twitter under #KBLive.

Katrineholm Bandys startelva till matchen presenteras under lördagsförmiddagen på våra sociala medier. Följ oss där!