Skip to content

Lisell målskytt i debuten - "Bara att lägga in den"

5 september 2015

Katrineholm Bandys första träningsmatch för säsongen slutade visserligen med förlust mot storsatsande TB Västerås med 7-3, men efteråt var det trots att mestadels muntra miner bland killarna.

Lördagens träningsmatch borta mot TB Västerås var inte bara Katrineholm Bandys första försäsongsmatch utan även lagets första skär på stor is för säsongen. Med det i bakhuvudet svarade laget för en klart godkänd insats mot ett motstånd som varit på is bra mycket längre.

Matchen började lite avvaktande från båda lagen och även om hemmalaget hade mer boll så var det KB som skapade flertalet halvchanser. TB fick dock ett gyllene tillfälle att ta ledningen efter drygt tolv minuters spel då den nyblivne liberon, Linus Doktare, drog på sig en straff. En straff som slogs rakt på en för dagen riktigt vass Henrik Karlsson i målet.

Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget. Efter 19 minuters spel hittade ex-katrineholmaren Rinat Shamshutov fram till Jimmy Jansson som gled igenom KB:s backlinje och satte sitt första mål i TB-tröjan.

Slarvet och det dåliga passningsspelet präglade den första halvleken, men trots det så skapades inte speciellt mycket målchanser åt något håll och när de väl skapades, för hemmalaget, så stod Henrik Karlsson allt som oftast i vägen. Som när Rinat slog en straff i matchen 32:a minut och Karlsson, som bara var ett år gammal när ryssen kom till Katrineholm en gång i tiden, limmade bollen.

TB hann glida ifrån till både 2-0 och 3-0 mot slutet av halvleken, vilket även såg ut att bli pausresultatet, men med en minut kvar av ordinarie tid så smällde Robin Hellqvist in reduceringen på sin egen hörnretur fram till 3-1.

I den andra halvleken visade Katrineholm direkt att de ville vara med och kriga om segern och de individuella misstagen och det svaga passningsspelet blev avsevärt mycket bättre. 3-2 kom också relativt direkt. Detta då bollen spelades in från vänster till Jesper Ekström, som i sin tur hittade nyförvärvet Eric Lisell i straffområdet som vickade bort en försvarare och avslutade iskallt.

– Det är fruktansvärt kul att se hur grabbarna jobbar upp bollen och att "Jeppe" lägger en så fin boll som han gör. Då är det bara att lägga in den, säger Lisell.

Närmare än så kom dock aldrig Katrineholm. TB gick ifrån till 5-2 efter mål av Jens Blixt och Pekka Rintala under loppet av två minuter innan Robin Hellqvist kunde sätta sitt andra mål för dagen till 5-3 på ett friläge i den 79:e minuten. Ett resultat som kändes fullt rättvist och som även såg ut att bli slutresultatet. Dessvärre för gästernas del så rann det in ytterligare två bollar bakom Henrik Karlsson under matchens slutminuter och slutresultatet skrevs tillslut till 7-3. Tränare Magnus Ringblom var dock inte allt för nedslagen efter matchen.

– Det är till vissa delar en riktigt bra insats. Det är första gången för oss på stor is och vi möter ett Tillberga som har kört sedan i augusti. De är ett elitserielag och jag tror inte att de kommer att vara bland kvallagen i år, säger Ringblom och fortsätter:

– I perioder ser det bra ut. Sedan så öppnar vi upp oss och det blir vida hav ett tag, men det är sånt man kan räkna med när vi är i början av säsongen. Det är framförallt utvisningarna som ställer till det för oss.

Du hade tagit ut ett par punkter att fokusera på inför matchen. Hur tycker du att killarna skötte just de sakerna?

– Vi pratade om det nu i omklädningsrummet och de har uppfyllt det vi sa. Det var att visa mod. Att våga där ute. Det var att spela på rättvänd spelare. Det gjordes ibland lite för mycket istället för att släppa, men det visar i alla fall att man har tänkt. Det sista var att göra sin medspelare bättre och det tycker jag att de gjorde hela tiden. Sedan är det synd att siffrorna drar iväg till 7-3, men å andra sidan hade vi kunnat göra lite fler mål i första halvlek.

Även Eric Lisell var relativt nöjd med insatsen.

– Det var roligt. Det är första gången på stor plan och vi möter ett bra lag. Jag tycker att vi gör lite för mycket misstag, men jag tycker att vi ger dem en relativt bra match, säger han och fortsätter:

– Det var riktigt kul att få spela första matchen med grabbarna, men sedan så är det alltid svårt att hitta in i hur de vill spela direkt från första början. Jag ger mig själv en godkänd insats. Jag hittade några åkningar och fick vara med i spelet så det är jag otroligt nöjd över.

Nu väntar ett par veckors träning för A-laget innan nästa träningsmatch den 23/9. Den spelas även den i ABB Arena i Västerås, men då är det ryska Jenisej som står för motståndet.