Skip to content

Ekström: "Världens bästa lag vi möter"

22 september 2015

Försäsongens andra träningsmatch står för dörren och där även ett motstånd utöver det vanliga. Ryska Jenisej är nämligen på besök i Sverige med superstjärnan Sergej Lomanov i spetsen.

Det ryska stjärnlaget Jenisej är på besök i Sverige under försäsongen och efter måndagens 9-7-förlust mot Sandviken ställs nu laget mot allsvenskt motstånd i form av Katrineholm Bandy. En match som KB:s nyblivne lagkapten, Jepser Ekström, ser fram emot.

– Det ska bli kul. Jag vet inte hur mycket vi kan kalla det en värdemätare när det är ett så pass bra motstånd, men det blir ett riktigt kraftprov i alla fall. Att se om vi kan mäta oss på något vis med dem, säger "Jeppe" inför onsdagens match i ABB Arena, Västerås.

Vad tror du blir nyckeln, spelmässigt, för er del?

– Haha, ja vi sa det igår (läs; måndag) att "ryska lag de är ju kassa på att försvara, så det är ju bara att vi anfaller hela tiden" (skratt). Nej, så är det ju inte alls, men va fan det är ett riktigt, riktigt topplag vi möter. Det är det bästa laget i världen i stort sett, så kan vi göra några bitar bra mot dem så är det klart att vi har lättare att lyckas mot sämre motstånd senare.

Matchen i matchen då. Niklas "Messi" Eriksson mot Sergej Lomanov. Vem vinner den?

– Haha, ja jag får väl gå in och köra över Lomanov direkt i böjan så "Nicke" får hänga ett par baljor, skrattar Ekström.

Laget till onsdagens match är detsamma som mötte Tillberga häromveckan, vilket innebär att det endast är skadade Kristoffer "Kotten" Konttori som saknas ur truppen.

Tränare Magnus Ringblom: 

 

– Vi vet inte riktigt vilket lag det är vi kommer att möta. De har B-laget kvar i Ryssland, men mot Sandviken spelade de med en del juniorer från just SAIK för att fylla ut laget, så det är svårt att säga vad vi kommer att ställas emot. Fokus kommer i alla fall ligga på försvaret och se till så att de inte ska få använda mitten överhuvudtaget. Vill de fram så ska vi tvinga ut dem på kanterna, säger han.

Matchen startar 19.10 på onsdagskvällen i ABB Arena i Västerås och som vanligt så följer du den bäst på plats eller via vår liverapportering på Twitter under #KBLive.

Startelvan presenteras under matchdagen på våra sociala medier…