Skip to content

Trots enorma siffror - "Stort steg framåt"

23 september 2015

Det blev storförlust i onsdagens träningsmatch mot det ryska stjärnlaget Jenisej, men trots det så var tränare Magnus Ringblom relativt positiv efteråt.

En matchrapport på den här hemsidan av undertecknad brukar i normala fall gå igenom den spelade matchens viktigaste händelser från start till mål med tillhörande kommentarer. Någon sådan blir det inte denna gång.

Istället nöjer vi oss med att konstatera att det ryska stjärnlaget Jenisej var en övermäktig motståndare för Katrineholm Bandy under onsdagskvällen, men trots att slutresultatet skrevs till makalösa 3-23 så var den en ganska positiv A-lagstränare, Magnus Ringblom, som mötte upp i katakomberna under ABB Arena efter matchen.

– För oss var det här ett riktigt bra träningspass. Högt tempo fick vi möta och vi gör det stundtals riktigt bra, framförallt i första halvlek. Vi är uppe på 2-2 där ett tag. Sedan så går det för fort för grabbarna och vi blir oerhört straffade av individuella misstag. Ryssarna gör mål på dem. Det är ingenting att snacka om, säger Ringblom.

– Jag hävdar ändå att det här var ett stort steg framåt jämfört med Tillberga-matchen. Det är alltså bättre i perioder från vår sida, men sedan ska det vara den här skillnaden mellan ett allsvenskt lag och ett topp fyra-lag i Ryssland. Så är det, fortsätter han.

Det kändes som att det, fram tills luften helt gick ur killarna, fanns bra intentioner på offensiv planhalva. Håller du med?

– Ja, när vi gör det vi har sagt att vi ska göra. Då ser det riktigt bra ut och det är det vi ska fortsätta jobba på. Sedan har vi bara rink just nu så då får vi köra det teoretiskt och sedan prova det i träningsmatcherna, men jag tycker att det ser bra ut utifrån den perioden vi är i.

Känner du att det finns någon risk att ett sådant här resultat trots allt får negativ effekt hos killarna, rent mentalt?

– Inte som det låter i omklädningsrummet efter match. Absolut inte. Det vore som sagt mer konstigt om det inte blivit det här resultatet. Vi möter fullblodsproffs. De jobbar inte. De tränar på heltid. De har legat på träningsläger nu i ett par veckor i förberedelse inför World Cup. Det är ett bra lag vi möter. Det måste vi ha klart för oss.

Ny match igen redan på lördag mot Tellus i Örebro. Vad kan du säga inför den såhär spontant?

– Att det kommer att bli riktigt, riktigt jobbigt för Tellus på lördag.

Fotnot: KB:s Daniel Bodeström åkte på grovt matchstraff i den andra halvleken efter en incident med en Jenisej-spelare.